Norén inledde den andra ronden av Dubai-tävlingen med fem birdies på de sex första hålen och var till slut sex under par för dagen efter en 66-rond. Det förde upp honom på en delad sjunde plats, fyra slag efter den ledande engelsmannen Andy Sullivan, som är tolv under par totalt.

Tourledaren Rory McIlroy ligger bäst till av dem som slåss om tourtiteln, han är fyra.

Världssexan Henrik Stenson hade redan gett upp tankarna på tredje segern i följd i Dubai efter torsdagens 77-rond. Han inledde svagt under den andra ronden, låg fyra över par för dagen efter fem hål, men sju birdies senare, och tre under par för dagen, var han på sedvanligt skämthumör:

– Det var taktiskt av mig att spela dåligt i går och få gå ut tidigt i morse och få hela eftermiddagen med barnen. Det var enligt plan, sade Stenson enligt Reuters.

Han förklarar årets sämsta rond med att han inte var riktigt fokuserad. Och efter fredagens 69:a sade han att banan var för mjuk för hans smak.

– Banan är mycket, mycket mjukare än den varit tidigare och jag hade föredragit hårdare greener.

– Jag hoppas kunna lämna Dubai med några positiva saker i spelet och ska försöka få till ett par bra resultat och några bra svingar och puttar de kommande dagarna.