Fakta: André Myhrer

Född: Den 11 januari 1983.

Klubb: Bergsjö Hassela AK.

Världscupdebut: Den 25 januari 2004.

Meriter: OS-brons i slalom 2010. VM-silver i lag 2013 och brons 2015. Totalseger i slalomcupen 2011–2012. Sex världscupsegrar, samtliga i slalom.

Fakta: Svenskarna i Levi

Damerna, som kör slalom på lördag:

Frida Hansdotter, Norberg, Maria Pietilä-Holmner, Umeå, Anna Swenn-Larsson, Rättvik, Emelie Wikström, IFK Sävsjö och Lisa Blomqvist, Umeå.

Herrarna, som kör slalom på söndag:

André Myhrer, Bergsjö-Hassela, Mattias Hargin, Huddinge, Jens Byggmark, Tärna IK Fjällvinden, Anton Lahdenperä, Gällivare, Emil Johansson, Vitesse, Kristoffer Jakobsen, Storklinten, Max Gordon Sundquist, Östersund-Frösö och Gustav Lundbäck, Luleå.

Då, i februari, kom han tvåa i Japan, senare tvåa i parallellslalomtävlingen i Stockholm och sedan avslutade han säsongen med seger i nästa års VM-ort St Moritz.

Att 2010 års OS-trea och 2012 års slalomcupvinnare hade ett par år utan framgångar hänger samman med att han tvingades byta skidmärke 2014. Myhrer valde att gå till Head, trots att företaget inte var känt för att ligga i framkant när det gäller slalomskidor.

– Jag såg det lite som en utmaning att försöka lyfta den biten. Och teamet har varit fantastiskt, vi har haft de finansiella medel som krävs för att göra en sån här satsning, säger Myhrer i samband med skidforum.

– Vi har kommit en jättelång bit på vägen och jag hoppas nu kunna fortsätta på samma sätt som i slutet på förra säsongen.

Gnuggat taktik

Till årets säsong har det svenska landslaget även hämtat in nya tränare, bland annat fransmannen Jacques Theolier som sägs vara en av världens bästa slalom- och storslalomtränare.

– Han har inte kommit med något banbrytande. För egen del har jag jobbat med att få axlarna lite mer parallella mot snön. Det har varit lite av en svaghet, att jag dippat med inneraxeln mot käppen och tappat tryck på ytterskidan. Då har jag tappat lite fart och riskerat att falla på innerskidan.

– Och så har vi jobbat lite mer med taktiskt tänk i banorna, i kombinationer och branter, och försökt få in det i bakhuvudet så det ska sitta.

Drömmer om kristallkula

Resultaten i slutet av förra säsongen gjorde att Myhrer klättrade upp på fjärde plats i slalomcupen. Den kommande alpina tävlingsvintern vill han nå ännu högre.

– Målet är ju så klart att ta mig tillbaka till toppen. Jag vill bygga vidare på resultaten jag hade i slutet av säsongen och ta mig vidare hela vägen upp i toppen. Jag drömmer om kristallkulan som jag tog 2011–2012, säger han om priset till slalomcupmästaren.

– Jag hoppas på en bra start och att kunna bygga från det.

Starten sker i Levi på söndag.