Fakta: Sagt om hål 11

Stewart Cink: "Först och främst handlar det om rädsla. Det är så du börjar elvan. Fairway är så smal att du bara siktar på mitten, och skulle du hamna i ruffen så hoppas du bara att du stannar mellan träden".

Bernard Langer: "Förr i tiden brukade du har valet att gå till vänster eller till höger. Jag brukade argumentera med Seve Ballesteros vilken sida som var bäst att ligga på för att nå green enklast. Nu har de sett till att det inte går att gå till höger längre".

Jack Nicklaus: "Var riktigt försiktig på 11:an, annars så lämnar du det med en riktig hög siffra på scorekortet".

Källa: Golfworld, International Edition.

Fakta: Stensons resultat på hål 11

2015: 1 över par (4-5-4-4)

2014: Par (4-4-4-4)

2013: 1 över par (4-4-5-4)

2012: 1 över par (4-4-4-5)

2011: 4 över par (7-5)

2010: 1 över par (5-4)

2009: 2 över par (4-5-5-4)

2008: Par (4-3-5-4)

2007: 4 över par (5-6-5-4)

2006: 3 över par (6-5)

Om Augusta National är en av de tuffaste golfbanor man kan spela, så finns det dessutom några hål som är extra svåra.

Nummer 11 är just ett sådant.

461 meter långt, och till synes rätt lätt. Bollen ska liksom bara slås ut mitt på fairway, och sedan spelas in på green.

Men fairway är smal och omgiven av jobbiga träd. Och greenen är hopplöst ondulerad.

– Oavsett hur bra utslag du slår så står du i bästa fall med ett mellanjärn, en sexa eller sjua. Men det kan vara ända ner till treor och järnfyror på andraslaget, säger Stenson och skakar på huvudet.

Ju lägre klubba, ju svårare att få stopp på bollen på den hala och ondulerade greenen.

Området där bollen ska hamna på är dessutom litet och oförlåtande.

– Det är mer ett sådant hål där det är 23 steg in på greenen mot de tallarna bakom bunkern, och du är jättenöjd om du kan lägga bollen där alla dagarna. Sedan får du putta litegrann...

113 bogeys

– Men kan du slå den kanon till den punkten så kan du även kanske lägga in den om pinnen står lite kortare och fem meter in till höger. Men står den bak vänster behöver man kanske inte slå en hög fade in över vattnet. Nej, det är riktigt knepigt. Man får vara glad med att komma undan med par ibland.

Den svenske världssexan har gjort en enda birdie på det elfte hålet under de tio år och 34 tävlingsronder han spelat.

Och under 2015 års tävling gjordes det bara 22 birdies medan det blev 113 bogeys och dubbelbogeys.

– Man får inte ta onödiga risker där. Jag tror man måste ha tålamod om man gör ett misstag, då måste man försöka göra misstaget så litet som möjligt och försöka rädda bogey. En dubbelbogey är alltid svårt att reparera i en majortävling.

Inga växlar

Henrik Stenson väntar fortfarande på en seger sedan Europatourfinalen 2014, och på PGA-touren kom senaste vinsten i tourfinalen 2013.

Det har blivit ett gäng andraplatser sedan dess, senast i helgens tävling i Houston.

– Det har varit lite frustrerande sedan slutspelet förra året. Jag kom tvåa tre gånger, och två av dem känns lite extra surt. Jag gjorde ett sent misstag, och det fanns inte tillräckligt med hål att reparera det. Men andra gånger kan jag känna att jag spelat medelmåttigt, eller strax över medel, och ändå satt mig själv i bra lägen, säger han.

– Jag känner mig inte överdrivet säker, men jag är ändå med där uppe och fajtas om segrarna. Jag har bara inte haft alla växlar i växellådan i just de ögonblick då allt avgörs. Samtidigt har jag redan bevisat för mig själv, och andra, att jag vunnit tillräckligt med golftävlingar.