Fakta: Den ryska dopningsskandalen

3 december 2014: Den tyska tv-kanalen ARD anklagar i ett program rysk friidrott för dopning. Bland de utpekade finns förbundsordföranden Valentin Balachnitjev.

4 november 2015: Lamine Diack, före detta ordförande för Internationella friidrottsförbundet IAAF grips av fransk polis misstänkt för att ha tagit emot mutor i utbyte mot att mörklägga rysk dopning.

9 november: Internationella antidopningsbyrån Wada presenterar en utredning där rysk friidrott anklagas för systematisk och statsunderstödd dopning. Wada vill stoppa Ryssland från OS och den svenske OS-guldmedaljören Stefan Holm kallar det för "den största friidrottsskandalen i historien".

13 november: Internationella friidrottsförbundet stänger av rysk friidrott från alla tävlingar på obestämd tid. Det innebär att ryska stjärnor som stavhopparen Jelena Isinbajeva riskerar att missa OS.

7 mars 2016: Tennisstjärnan och förra världsettan Maria Sjarapova berättar vid en presskonferens i Los Angeles att hon under Australian Open testats positivt för meldonium.

8 mars: Även Semjon Elistratov, OS-mästare i shorttrack, och den femfaldige skridskovärldsmästaren Pavel Kulizjnikov, har testats positivt för meldonium.

17 mars: Simstjärnan Julia Jefimova, fyrfaldig världsmästare i bröstsim, stängs av för dopning. Ämnet? Meldonium.

21 mars: Nya meldoniumfall, den här gången handlar det om fyra friidrottare.

22 mars: Minst tio ryska brottare är avstängda för dopning.

Med elva medaljer, varav fyra guld, var Ryssland bästa brottningsnation vid OS 2012. Nu är frågan om det blir några ryska brottare över huvud taget i OS i Rio de Janeiro i augusti.

Det ryska brottningsförbundets ordförande Michail Mamiasjvili är själv tveksam sedan "minst ett tiotal" ryska brottare testats positivt för dopning.

– Alla mår psykiskt dåligt, säger Mamiasjvili.

40 meldoniumfall

Jevgenij Salejev, VM-silvermedaljör 2014, är en av två ryska brottare som lämnat prover med spår av hjärtmedicinen meldonium, som förbjöds vid årsskiftet och som enligt R-sport fällt ett 40-tal ryska idrottare i mer än tio sporter den senaste tiden – bland dem tennisstjärnan Maria Sjarapova.

Den svenska brottningsstjärnan Johan Eurén kallar tisdagens avslöjande "sensationellt".

– Ryssland är en jättenation. Om tio har åkt fast nu kan de säkert ta fram tio till i varje viktklass, säger Eurén till TT.

"Inte skamligt"

Han har inte hört dopningsrykten specifikt kring ryska brottare, men säger generellt:

– När man pratar med brottare från länder i öst hör man att de har en annan inställning. När någon har åkt fast tycker de inte att det är skamligt. Det är mer otur att de åkte dit, säger Eurén, som 2013 fick ett VM-brons retroaktivt sedan guldmedaljören Amir Aziz Aliakbari från Iran stängts av på livstid för dopning.

Rysk friidrott är sedan tidigare avstängd från alla internationella tävlingar och riskerar att missa OS på grund av misstankar om stadsunderstödd dopning.

Rysslands idrottsminister Vitalij Mutko ska ha erbjudit sig att avgå till följd av skandalerna. Men president Vladimir Putin sade på tisdagen att Mutko stannar på sin post.