V75-banan var inte särskilt snabb. Termometern visade på ett par minusgrader – ändå kunde Buzz Mearas vinna på en topptid. Med krafter kvar.

Det fanns något litet frågetecken i starten, om Buzz Mearas var tillräckligt snabb för att ta spets. Men in i första sväng blåste han till ledningen och lattjade hem 300 000 kronor.

– Han var inte särskilt märklig som treåring, det var ingen häst som utmärkte sig på något sätt. Men något hände i somras och nu är han ju grymt bra. Jag hade hur mycket som helst att köra med i sista kurvan. Man måste bara beundra honom, sade Kolgjini.

Fantastisk höst

Tillsammans med pappa Lutfi har Adrian Kolgjini haft en fantastisk höst. De toppar nu den svenska tränarligan på lite drygt 27 miljoner kronor. Men starten på året var betydligt tyngre.

Under årets fem första månader vann Adrian endast sju lopp. Sedan kom islossningen. Både för honom och för hela stall Kolgjini.

Först vann Adrian miljonloppet Norrbottens stora pris i Boden. Därefter blev det seger i E3-finalen med Princess Face (900 000 kronor) samt en andraplats i Breeders Crown bakom Buzz Mearas (400 000 kronor) och ett tredjepris i Oaks med Pasithea Face (700 000 kronor).

22-åringen har nu tagit 41 segrar och kört in 8,2 miljoner kronor i år.

Fransk succé

I somras fullbordade pappa Lutfi satsningen på Frankrike och det har blivit succé. I fredags kom 30:e segern och man passerar snart 7,5 miljoner kronor i prispengar.

Roger Walmann kom hem till Norge och fick med sig en V75-seger. Pantarei Ans slog sig förbi storfavoriten Bula Bula Am efter en hård slutstrid.

Solvallatränaren Walmann var mycket nöjd över Örjan Kihlströms taktik i sista kurvan, när han valde att gå ner på innerspår. Och inne på upploppet kom luckan.

– Han gör det han har betalt för. Nej, men skämt åsido, det spelar ingen roll vart Örjan kör travlopp. Han lyckas ju överallt, på Meadowlands eller Vernon Downs i USA, i Rom, i Paris, på Solvalla eller här på Bjerke i Oslo. I mina ögon är han bäst i världen.

Kihlström har bara några tusenlappar kvar till 40 miljoner inkört i år. Segerprocenten ligger på imponerande 18.