– Jag är förstås glad över att det gått så bra, men jag tror det är viktigt att jag inte åker omkring och tänker på att jag ska göra mycket poäng. Då kommer det inte att fungera, säger han till Aftonbladet på nätet.

Dallas toppar Western Conference och laget har gjort flest mål (62) i hela NHL tillsammans med Montreal. Offensiven är urstark och sätter just nu skräck i motståndarförsvaren i världens bästa hockeyliga. Hemmamatchen mot Winnipeg var inget undantag.

Första målet

Klingberg inledde målskyttet i början av matchen. 23-åringen, från Lerum utanför Göteborg, tog tid på sig innan han skickade iväg ett välplacerat handledsskott.

Matchen böljade sedan fram och tillbaka, lagen turades om att näta och mitt i slutakten kvitterade gästernas Tyler Myers till 3–3.

Det matchavgörande målet kom med knappt sex minuter kvar att spela. I powerplay hittade Klingberg poängligaledaren Tyler Seguin, vars skott stöttes in av superstjärnan Jamie Benn.

I slutskedet fastställde sedan hemmalaget slutresultatet, 6–3. Dallas defensivt skicklige back, Johnny Oduya, svarade för två målgivande passningar i matchen.

Klingbergs två poäng mot Winnipeg gör att han nu har gjort 17 (3+14), flest av alla backar i NHL.

Karlsson tvåa

Tvåa i backarnas poängliga är Erik Karlsson, som gjorde ett mål och en assist när Ottawa hemmabesegrade Vancouver, 3–2. Karlsson har gjort 16 poäng (2+14).

– Det är ju kul att vara där uppe med såna namn som Erik, men det kommer att hinna hända mycket och fler lär blanda sig i. Det är en lång säsong, säger Klingberg.