Fakta: Belgiska backproblem

Belgien drabbades tungt av en skada redan före EM då ordinarie lagkaptenen och mittbacken Vincent Kompany skadade sig i Manchester Citys Champions League-semifinal mot Real Madrid.

Tottenham-backen Jan Vertonghen har i sin tur spelat klart i EM efter att ha skadat fotleden på träning på torsdagen.

Ytterligare tre försvarare i förbundskapten Marc Wilmots preliminära EM-trupp – Nicolas Lombaerts, Dedrick Boyata och Björn Engels – försvann sedan under uppladdningen på grund av skador.

I kvartsfinalen mot Wales är ordinarie mittbacken Thomas Vermaelen dessutom avstängd.

Stade Pierre Mauroy i Lille ligger bara en futtig mil från Belgien och inväntar en invasion i rött, svart och gult. Upp mot 100 000 belgare tros vara på plats för att följa fredagens kvartsfinal mot Wales.

– Vi har gått på några smällar, så det är skönt att ha stöd från den "tolfte mannen", sade förbundskapten Marc Wilmots på torsdagens presskonferens inför matchen.

Smällen han främst pratar om är den fotskada som ytterbacken Jan Vertonghen drog på sig på torsdagens träning.

– Han har dragit av två ligament i fotleden och det betyder att hans EM är över, sade Wilmots som sannolikt ersätter med unge Jordan Lukaku från Oostende.

– Hans snabbhet är ett plus, men han saknar erfarenhet jämfört med de andra, sade förbundskaptenen.

Även storstjärnan Eden Hazard, som fotbollsfostrades i just Lille, har problem med hälsan och har stått över två träningsdagar i rad. Hazard känner sig dock redo.

– Skadan är ok. Jag kunde träna i morse, kände inte så mycket smärta och vi har fortfarande 24 timmar kvar så jag hinner få mer behandling, sade Hazard på torsdagens presskonferens.