2–1 på Friends Arena. 2–2 i Parken. Resultat som innebar att Sverige slog tillbaka playoff-motståndaren Danmark och nu är ett av 24 lag som får tillbringa sommaren i Frankrike.

Nycklarna till den totala 4–3-segern är många.

Men dagen efter triumfen i Köpenhamn och efter en lång natt i Stockholms nattliv valde Erik Hamrén att lyfta fram punkter som han anser har präglat samlingen i oktober och den som nu allra senast summerades i Danmark.

+ Första målet.

– Det betyder mycket i fotboll. Vi hade lite tur mot Danmark. De hade en bra chans i början och hade de gjort mål där hade det blivit en helt annan matchbild, säger han.

+ Taktiken.

– Vi fick till de taktiska bitarna, offensivt och defensivt, som man behöver för att kunna slå ett så pass bra lag som Danmark, säger Hamrén.

– Tanken för hur vi skulle slå Danmark jobbade vi snabbt fram när Reine (Almqvist, spion), Peter (Wettergren, spion) och jag satt och diskuterade. Vi kände att vi skulle ha två sittande mittfältare och att vi skulle få fram våra ytterbackar.

"Väldigt bra"

Det centrala ansvaret lades på orutinerade Oscar Lewicki – Malmö FF-spelaren som tävlingsdebuterade borta mot Liechtenstein och sedan fick chansen från start hemma mot Moldavien – och den betydlig mer erfarne Kim Källström.

Duons insatser i dubbelmötet med Danmark hyllades av Hamrén.

– De har legat väldigt bra centralt.

+ Zlatan Ibrahimovic – och den där "ge och ta-känslan".

– Min inställning sedan jag blev förbundskapten var att vi skulle göra allt för att utnyttja en sådan världsstjärna. Att få honom att leverera som han gjorde i klubblaget. Jag har berömt Zlatan, han har tagit enormt stort ansvar för laget, säger Hamrén.

– Gruppen har varit duktig, lojal och gjort allt för att han ska få lysa. De vet ju även om att det är han som avgör matcher. Där tycker jag att vi har fått bra kemi i gruppen, om att det är att ge och ta för alla.

– Det är en anledning till att det blivit så bra. Zlatan är duktig att ta ansvar för laget och laget ger också tillbaka.

Lewicki tog chansen

Erik Hamréns kommande dagar kommer dels handla om återhämtning, dels om att rikta blickarna mot det som väntar under EM-slutspelet i Frankrike.

Och om Sverige ska lyckas krävs det att flera unga spelare tar klivet i sina klubblag och ser till att ta chansen när de är med i landslaget.

Som startspelaren Oscar Lewicki.

Och förbundskaptenen gillar även att truppens övriga fem av sommarens EM-mästare med U21-landslaget visat att de vill vara med och konkurera om platser i EM-truppen.

– Jag är väldigt glad att Oscar tog chansen. Han har visat att han vill vara med och konkurrera. De andra som fått chansen, även om det inte blivit så mycket starttid, har också visat det under samlingen, säger Erik Hamrén.

– Vi ska ha en grupp som är stark tillsammans. Vi mot ni. Vi mot övriga. Det är min fulla tro, om man ska få framgång, att man måste ha en grupp som är bra tillsammans och tror.