Fakta: Onsdagens matcher

Onsdagskvällens matcher i Champions League, samtliga med avspark 20.45:

Grupp E: Barcelona–Bate Borisov, Roma–Leverkusen.

Grupp F: Bayern München–Arsenal, Olympiakos–Dinamo Zagreb.

Grupp G: Maccabi Tel-Aviv–Porto, Chelsea–Dynamo Kiev.

Grupp H: Lyon–Zenit St Petersburg, Gent–Valencia.

Det råder ingen tvekan om vilket lag som står inför den tuffaste fotbollsmässiga utmaningen i onsdagens Champions League-omgång.

Arsenal vann visserligen senast mot Bayern München men det är en sak att tämja det tyska storlaget på hemmaplan och en annan att ta poäng på Allianz Arena.

Då ser det betydligt enklare ut för Chelsea, som tar emot Dynamo Kiev på Stamford Bridge.

Ändå är det runt José Mourinho det blåser mest.

Jobbet i fara

Med en personlig stämningsansökan från förra lagläkaren Eva Carneiro under uppsegling, fem förluster de sju senaste matcherna och en 15:e-plats i Premier League-tabellen har portugisen ryggen mot väggen.

– Det är en viktig match. En match vi inte får förlora, konstaterar Mourinho kort inför den ukrainska utmaningen.

Chelsea förlorade en enda av de 99 första hemmamatcherna under Mourinho men kan inte längre luta sig mot sitt hemmafacit. Under hösten har tre gästande lag tagit full pott på Stamford Bridge.

Något myteri i omklädningsrummet, som det börjat ryktas om i brittiska medier, är det dock inte tal om. Sedan förlusten mot Liverpool i helgen har både Cesc Fàbregas och Jon Obi Mikel uttalat stöd för sin manager.

– Målen och segrarna kommer inte men det går att se att vi spelar för vår manager och vi står bakom honom. Det är ingen tvekan om det. Om någon kan vända det här är jag övertygad om att han är mannen att göra det, säger Jon Obi Mikel.

Fàbregas tog till Twitter för att ge sin syn på ryktena:

"Jag vill klargöra att jag tvärtemot uppgifter från några internetsajter är extremt nöjd med min situation i Chelsea och har en utmärkt relation till managern", skrev han.

Chelsea är trea i gruppen, en poäng bakom Kiev och tre efter Porto.

"Vi anfaller"

Arsenal har tre poäng på tredje plats i sin grupp. Bayern München och Olympiakos är tre poäng före, men efter fem raka ligasegrar har Londonlaget gott hopp om avancemang till åttondelsfinal.

Och självförtroende nog att satsa framåt i München.

– Det är så laget är byggt, vi anfaller. Om man sätter våra spelare att försvara tror jag inte att vi är särskilt effektiva. Vi måste ta varje tillfälle att spela fotboll, säger Arsène Wenger.