Fakta: Omgångens matcher i La Liga

Ikväll: Espanyol–Celta Vigo, Real Betis–Las Palmas.

Onsdag: Deportivo La Coruna–Barcelona, Athletic Bilbao–Atlético Madrid, Sporting Gijon–Sevilla, Malaga–Rayo Vallecano, Valencia–Eibar, Real Madrid–Villarreal.

Torsdag: Real Sociedad–Getafe, Granada–Levante.

Fakta: Läget i tabelltoppen

1) Barcelona, 33 matcher, 76 poäng, plus 59 i målskillnad.

2) Atlético Madrid, 33 matcher, 76 poäng, plus 41 i målskillnad.

3) Real Madrid, 33, 75 poäng, plus 68 i målskillnad.

Fotnot: Vid lika poäng räknas inbördes möten före målskillnad.

Efter en inspelad poäng på de senaste fyra ligamatcherna är plötsligt den spanska storklubbens länge till synes givna ligaseger allvarligt hotad.

Det är ingen pyspunka som drabbat laget, hela hjulupphängningen kärvar. Nu krävs fem raka segrar i ligaspurten, närmast väntar Deportivo La Coruna borta på onsdagskvällen, för att titeln garanterat ska försvaras och ett sensationellt haveri undvikas.

Under ett halvår gick Barcelona 39 matcher utan att förlora. På kort tid har Luis Enriques hyllade elva – det pratades med fog om världens bästa lag genom tiderna – rasat ur Champions League och förlorat mot Real Madrid, Real Sociedad och Valencia i ligan.

Real har varvat upp

Det är 13 år sedan Barcelona upplevde en liknande svacka. Samtidigt är Real Madrid uppe i sju raka segrar och är formstarkast av de tre klubbar som gör upp om ligaguldet.

Men Piqué, avstängd mot Deportivo, såg klara tecken på ett spelmässigt tillfrisknande trots 1–2 mot Valencia hemma på Camp Nou i helgen.

– Det finns ingen plats för fler misstag, men jag föredrar att förlora som vi gjorde hellre än att vinna när vi spela illa, säger han till AFP.

Svåra uppgifter

Både Atlético Madrid och Real Madrid står inför svåra uppgifter i den 34:e omgången. Atlético möter Athletic Bilbao, som har en chans att nå en kvalplats till Champions League.

– Det blir svårt, men vi får försöka göra vad spelprogrammet kräver av oss och det är att vinna, vinna och vinna igen, säger tränaren Diego Simeone.

Real tar sig an Villarreal, som just nu håller kvalplatsen som fyra.