Fakta: Läget i Danmarks trupp

Det danska landslaget samlades i måndags i Helsingør där laget tränar på en liten arena i närheten av spelarhotellet Marienlyst. På fredag reser truppen till Stockholm.

Fenerbahcespelaren Simon Kjær, som lär bilda mittlås med Daniel Agger, väntas ansluta till samlingen på onsdagen efter att hans sambo fött en son.

Flera spelare som hade match i söndags tränade endast lätt under tisdagen och gick av i förtid. Vänsterbacken Riza Durmisi, Brøndby, cyklade inne på gymmet på grund av en lårkaka.

Dagsform. Stolpe in. Stolpe ut. De små detaljerna kommer avgöra playoff-mötet mellan Danmark och Sverige kommande lördag och tisdag, tror den danske förbundskaptenen Morten Olsen.

– Det är mycket som har betydelse i sådana här matcher. Många saker du kan ha inflytande över och många saker du inte kan ha inflytande över, säger Olsen till TT under samlingen i Helsingør.

TT: Är du oroad över att ni inte har gjort mål på tre tävlingsmatcher?

– Vi är förtröstansfulla för vi har haft chanserna att göra mål, men det handlar om att få den i mål nu.

Efter 16 år som förbundskapten aviserade Olsen i våras att han är inne på sin sista resa med landslaget. Frågan är om avskedet blir i EM i Frankrike i sommar eller redan kommande tisdag när playoff-mötet avgörs på Parken i Köpenhamn.

TT: Hur viktigt är det att ni avslutar dubbelmötet hemma på Parken?

– Jag tror även att Erik Hamrén gärna hade sett att fått avsluta i Stockholm. Det är en fördel, säger Morten Olsen.