– Solklar frispark till oss när han (Markus Rosenberg) hoppade in i situationen. Vi stannade upp en kort sekund, det får man förstås inte göra utan spela till domaren blåser, sade Rasmus Elm.

– Det är situationen som leder till deras mål som är det sura, spelmäsigt så speglar väl annars 1–1 matchen.

Kalmar tog ledningen

Kalmar tog ledningen genom Viktor Elm, som träffades i baken av brorsan Rasmus hårt skruvade hörna. Någon undrade om bröderna tränat in varianten hemma i Broakulla.

– Äh jag drog in bara in bollen och är glad att den träffade någon, sade Rasmus Elm.

Matchen var Rasmus Elms fjärde 90-minutare för säsongen, och han känner sig nu frisk och fri från skador och sjukdomar. Frågan är om han är i maximal form igen.

– Om man nu kan komma upp i max igen, men det kändes bra, sade han.

Kjartanssons mål var hans tionde mål för säsongen. Han fick stort jubel, men MFF fick också burop på Swedbank stadion. Supportrarna var missnöjda med Malmös spel.

Få MFF-chanser

Hemmalaget skapade en enda målchans före pausen. Kalmar med lagets vassa, snabba kortpassningspel hela fem innan Viktor Elms 1–0-mål precis före halvtidsvilan. Rasmus Elm styrde och ställde, i en klass för sig med sin blick och lugn, tillsammans med brasilianerna Ismael och Romario i den centrala mittfältstrion.

– Hela laget var trött i värmen på slutet, prioriterade defensiven och det straffade sig.

Innan kvitteringen hade serieledande MFF bara en riktigt het målchans: Magnus Wolff Eikrems frispark som Kalmars målvakt Ole Söderberg räddade nere vid stolproten. Malmö försökte ha bollen så mycket som möjligt för att inte ge Kalmar tillfällen till lagets flinka kortpassningsspel. Det lyckades inte särskilt väl.

På slutet byttes David Elm in för Måns Söderqvist som fick kramp. Malmö tryckte på för en kvittering och den kom alltså i slutminuten.