Örebro har tagit poäng i alla hemmamatcher, och Linköping är SHL:s bästa bortalag så här långt.

Linköping vann skotten, 28–19, men hemmalaget var effektivare.

– Jag tycker vi gör en grym match. Mot Brynäs senast gjorde vi två dåliga perioder men lyckades vinna. I dag spelade vi bra i 60 minuter, då vinner vi på hemmaplan. Publiken är som en extraspelare för oss, säger Kalle Olsson, som gjorde 5–2-målet, till C More.

Martin Johansson gjorde sitt sjätte mål för säsongen drygt tre minuter in i matchen, då han själv avslutade det anfall som han dragit upp. Hans kedja, med Joel Mustonen och Daniel Viksten, visade vägen, Mustonen gjorde 2–0 i början på andra, och när Garrett Roe reducerade såg Greg Squires snabbt till att Örebro åter var i tvåmålsledning.

Linköpings chans kom i spel fem mot tre i en minut i början av tredje perioden. Men Örebro klarade pärsen och strax efteråt gjorde i stället Libor Hudacek 4–1. Linköpings två reduceringsmål genom Jakob LIlja till 2–4 och Niclas Hardt till 3–5 förmådde inte skaka Örebro.

– Vi hade läget att komma in i matchen, och ska man vinna mot Örebro här så måste man utnyttja de lägena, säger Linköpings tränare Dan Tangnes.

– I andra perioden var de mycket hetare, vi blev lite långsamma i tanken och kom inte riktigt upp i nivå.