Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) har inte gett besked till Kif Örebro om åttondelsfinalreturen i Champions League mellan det damallsvenska laget och Paris Saint-Germian blir av på onsdag i Paris. Därför väljer Örebro att skjuta upp resan till den franska huvudstaden, som var planerad till måndagen. Detta rapporterar Nerikes Allehanda på nätet.

– Det går inte att åka ned om vi inte är säkra på att matchen blir av. Det har vi inte råd med, säger Örebros medieansvariga Karin Tellås Hermansson till tidningen.

Liten chans till spel

Paris Saint-Germains medieansvarige Timothée Lemoine meddelar i ett mejl till tidningen att matchen förmodligen inte kommer att spelas på onsdag. I alla fall inte i Paris.

"Alla publika evenemang i Parisområdet är inställda fram till och med torsdag den 19 november, och en fotbollsmatch räknas som ett publikt evenemang. Det är myndigheterna som tagit det beslutet", skriver Lemoine.

Lemoine vågar inte utesluta att spel på onsdag – ett definitivt besked väntas komma under måndagen.

"Ärligt talat vet jag inte. Men jag tror att chansen till spel på onsdag är väldigt liten. Vi kommer få mer information i morgon."

Hoppas på annan ort

Under lördagen vädjade Örebros ordförande Charlotta Nordenberg till Uefa om att flytta matchen från terrordrabbade Paris.

– Jag har uttryckt önskemål att flytta matchen till en annan stad eller ett annat land. Om Uefa tar beslut att spela i Paris vore det tragiskt. Jag hoppas att man väljer en annan ort, sade hon till TT.

Uefa meddelar dock att matchen kommer spelas i Paris. Men när beslutas under måndagen.

Det första mötet mellan lagen slutade 1–1.