Bara fem dagar efter terrordåden i Paris spelades det Champions League-fotboll i staden. I lördags vädjade Kif Örebro till Europeiska fotbollsförbundet Uefa om att flytta åttondelsreturen mot Paris Saint-Germain till annan ort, men fick till slut inget gehör. Örebro bokade till en början av sina flygbiljetter och sköt upp resan till den franska huvudstaden, som var tänkt till måndagen.

Under tisdagen landade laget i Paris – redo för matchen.

– Det känns bra, trots det som hände i fredags, sade klubbens ordförande Charlotta Nordenberg.

Det första mötet mellan lagen slutade 1–1 på Behrn arena, vilket betydde att Örebro var tvunget att göra mål på bortaplan för att ta sig vidare till kvartsfinal.

Men så blev det inte.

PSG-kontroll

PSG, med lagkapten Caroline Seger från start, kontrollerade stora delar av matchen – som slutade 0–0. Örebros kämparinsats räckte inte för att spräcka nollan.

Inför matchen hölls en tyst minut för att hedra offren i attentaten och publiken på arenan sjöng franska nationalsången i en hyllning.

PSG:s Kosovare Asllani blev kvar på bänken under hela matchen. Lisa Dahlkvist, med förflutet i Örebro, byttes in med kvarten kvar.

Frankfurt nära fiasko

PSG:s övermän i förra säsongen Champions League-final, Frankfurt, var rejält illa ute mot norska Lilleström. Straffar krävdes för att tyskorna skulle ta sig vidare.

Lilleström vände 0–2-underläge från första matchen till 2–2. Efter en mållös förlängning fick straffar avgöra.

Där blev Sherida Spitse syndabok för Lilleström. Nederländskan var den enda som missade sin straff, vilket betydde att Frankfurt vann straffläggningen med 5–4. Noterbart är att Spitse även missade en straff under ordinarie tid.

Svenska landslagsspelaren Emma Lundh gjorde Lilleströms 1–0-mål i den tolfte minuten.

Nilla Fischers Wolfsburg besegrade Chelsea med 2–0 och tog sig vidare med sammanlagt 4–1.

Fischer spelade hela matchen. Färska Diamantbollen-vinnaren Hedvig Lindahl vaktade Chelseas mål.

Lotta Schelin gjorde två mål när Lyon besegrade Atletico Madrid med hela 6–0. Sammanlagt slutade dubbelmötet 9–1 till fransyskorna.