Den rutinerade försvararen har producerat över 30 poäng de tre senaste säsongerna med Malmö i allsvenskan – till största delen assists.

Men någon straffskytt är och har Jens Olsson aldrig varit.

Förrän nu.

– Ha, ha, chanserna kanske ökar att Björn (tränaren Hellqvist) satsar på mig nästa gång det blir straffar också. Får väl se om jag till och med blir en av de tre första som får slå en, skrattar han.

Mot Linköping valdes nämligen Mattias Persson, Björn Svensson och Kent McDonell först ut.

Men när alla misslyckades att överlista hemmamålvakten Marcus Högberg kastade Hellqvist in den pålitlige trotjänaren Olsson.

– Jag tog ögonkontakt med Björn under straffarnas gång och sa att om det blir en fjärde omgång kan jag gärna hoppa in, ler Jens.

Revansch för 1–7

Efter att noga ha studerat målvakten Marcus Högbergs agerande vid dessa klev han in och lurade bort honom fullständigt med ett par finter.

– Grymt skönt att få med oss bonuspoängen, jag tycker att vi var värda den. Så har det varit flera matcher tidigare också, men det är väl nykomlingssjukan att inte vara bra i avgörande lägen. Viktigt också att ta revansch efter 1–7 hemma mot LHC och visa att vi är betydligt bättre än så.

Inte många trodde att Malmö skulle lyckas vända 0–2 inför den sista perioden. Anton Blombergs och Henrik Törnqvist snabba mål i mittakten kunde ha tagit knäcken på gästerna.

Men skåningarna vägrade att ge upp – och under de sista 20 minuterna kämpades både en reducering (Björn Svensson) och kvittering (Nils Andersson) in.

Det sistnämnda efter en grov tavla av Högberg i slottet – men Malmö hade skapat flera klara chanser innan.

– Vi fick ett skitmål, men försöker man tillräckligt många gånger så sitter sådana till slut, säger tränaren Björn Hellqvist.

"Bjuder på mycket"

Linköping har fått stryk tre av de fyra senaste omgångarna och fortsätter den dystra trenden är man snart utanför topp sex i tabellen.

– Vi är alldeles för ineffektiva igen, men mest besviken är jag över vår defensiv där vi bjuder på mycket mer bakåt än vanligt. Där krävs ordentligt skärpning, suckar tränaren Dan Tangnes.