Han följde dramat i Malmö hemma i tv-soffan i Norrköping. Den nu 72-årige Kindvall började i IFK som elvaåring och har gått genom pojk- och juniorlagen ända till seniorlaget, som han anslöt till 1962.

TT: Det gör väl att det ryser till lite extra nu?

– Ja, det gör det. Jag känner mycket för de här grabbarna och är glad över att de får uppleva det här.

Kindvall spelade för få matcher 1962 för att få del av det SM-guld IFK tog det året, men guldet 1963 hade han full del i – och det minnet gör att han gläds alldeles extra med årets spelare.

– Att ha en guldmedalj i svensk fotboll är ju inte alla förunnat. Den är man ju stolt över, även om det var över 50 år sedan.

Pappa gladast

Han tror årets seger beror på tränaren Janne Anderssons bygge av lag och taktik, i kombination med bra nyförvärv och att flera unga spelare blommat ut.

– Det är suveränt, helt enkelt. Jag som gammal spelare är jättestolt över dem.

Sonen Niclas Kindvall, nu 48 år, har spelat i så väl IFK som guldkonkurrenten AIK och det regerande mästarlaget Malmö FF. Men på lördagen slog hjärtslagen mest för Norrköping.

– Jag tror pappa är gladast – han är total Norrköping-fan, och bor i staden också. Jag är allra mest glad för att en riktigt bra och rolig fotboll vann, säger Niclas Kindvall till TT.

"Är sketaglad"

Kindvall senior och junior är ense om att guldet kan komma att betyda mycket för klubben, både vad gäller pengar och prestige.

– Jag tror också att det betyder mycket för Norrköping-borna, som alltid har stöttat laget, säger Niclas Kindvall.

Men det är inte bara folk i Norrköping som jublar. 63-årige Calle Ågren från Motala har sedan i början av 1970-talet varit hängiven anhängare till IFK, och har bland annat delfinansierat inköp av spelare.

– Jag är sketaglad att vi äntligen får vinna ett SM-guld. Det var helt rättvist och inget snack om saken, hojtar han till TT genom det glada skränet på supporterbussen hem från Malmö.

Han ser fram emot folkets hyllningar av laget på Tyska torget i Norrköping, och de efterföljande festligheterna.

– Nu ska vi njuta!