Nuncio hade vunnit nio av elva lopp innan söndagens BC-semifinal. Enda förlusterna kom i Elitloppet i maj. Nu blev det en andraplats för Stefan Melanders stjärna.

– Nuncio sprang så fort han kunde, men vinnaren Owen Face var jättebra. Jag tyckte nog att det var klart i sista kurvan men min häst kunde inte svara Kolgjinis häst. Han kan även vinna finalen, sade Stefan Melander som inte var det minsta besviken efter förlusten.

– Nej, absolut inte. Nuncio hade en lite sämre dag och då förlorar även han.

Adrian Kolgjini var både glad och överraskad ut efter skrällsegern med Owen Face.

– Jag trodde aldrig att vi kunde slå Nuncio, men nu hade han inte sin bästa dag och då var det dags för oss i stället. Owen Face är en väldigt bra häst, sade Adrian Kolgjini som hade en bra BC-dag på Solvalla.

Förutom Owen Face kvalade han in Clemenza Am och Target Kronos till treårsfinalen för hingstar.

I semifinalen för fyraåriga hingstar segrade Adrian med Buzz Mearas efter ledning från start till mål.

Han fick även med även med Princess Face och Pasithea Face till stonas treårsfinal.

– Måste vara min bästa travdag, sade Adrian Kolgjini.

I loppet efter kom nästa stora skräll på V75 när Donatella Center vann till oddset 48,81. Stefan Persson kom fram i perfekt slagläge på sista långsidan och över upploppet försvann treårsstoet till smått överlägsen seger. Segertiden fina 1.12,8.

– Donatella är underskattad. Det är en väldigt fin häst och vi har siktat på att ha henne i toppform till Breeders Crown. Det ser ut som om vi har lyckats, sade Halmstadstränaren och log.

Readly Express är kung bland de treåriga hingstarna. För en månad sedan vann han Kriteriet på Solvalla. Nu lekte han hem semifinalen på 1.13,5 efter att ha forcerats till spets på första långsidan.

– Readly Express blir bara bättre och bättre. I dag kändes han finare än någonsin tidigare och han vann lätt. Det är bra att han inte behöver göra så tuffa lopp hela tiden, sade Jorma Kontio.

BC-finalerna körs som vanligt i Eskilstuna (8 november) där förstapriset är 800 000 kronor i varje klass.