Det är en bit kvar till de riktiga publikfesterna, även om hemmasnittet höjts från 2 800 till drygt 3 500 åskådare jämfört med förra säsongen.

Men en målfest har den nya hemmaarenan definitivt fört med sig.

Att Paulinho återvände till Hisingen efter spel i först Örebro och därefter främst hemma i Brasilien är självklart en starkt bidragande orsak. Brasilianen har gjort elva mål sedan comebacken i slutet av juli.

– Jag har varit i bra form och fortsatt på spelet från Brasilien. Jag gjorde tre månader där och har fortsatt träna bra. En bra halvsäsong för mig, summerar han.

Orsakade straff

Häcken gjorde bara fyra mål på de första sex hemmamatcherna på Gamla Ullevi. Men flytten tillbaka till Hisingen och Rambergsvallens ersättare, Bravida Arena, i juli har gett ett kraftigt uppsving. Facit efter segern mot Elfsborg: sju vinster och två oavgjorda. Och totalt 26 mål.

– Det är en bra arena, perfekta förutsättningar. Vi har spelat väldigt bra hemma, säger Paulinho.

Brasilianen, som gjorde fyra säsonger i klubben 2007–2010, hade en fot med i det mesta – inklusive Elfsborgs kvittering. Efter ett tidigt ledningsmål, redan i sjunde minuten av Samuel Gustafsson, orsakade Paulinho en straff kort före pausvilan.

Peter Abrahamsson i Häckenmålet gick åt rätt håll, men Marcus Rohdén placerade bollen perfekt vid stolproten och kvitterade.

Fördel Malmö

Paulinho revanscherade sig dock tre gånger om i den andra halvleken. Först tog han emot en vacker genomskärare från Alexander Jeremejeff och gjorde sitt nionde mål för säsongen. Ett par minuter senare kom det tionde och i slutminuterna det elfte.

Den fina hemmasviten gör Häcken säkrat sjundeplatsen redan inför sista omgången.

Elfsborg tappade samtidigt mark. I stället är det fördel Malmö FF i kampen om fjärdeplatsen, som ger i alla fall ett litet fortsatt hopp om Europaspel nästa säsong.

– Vi kommer ganska snett in i det med en gång i andra, säger Elfsborgsmanagern Magnus Haglund missnöjt.

– Andra halvlek vill vi helst glömma, den är långt under hur vi vill att det ska se ut.