Fakta: Tabelltoppen i Premier League

1) Leicester, 30 matcher, 63 poäng, +22 i målskillnad.

2) Tottenham, 30, 58, +29.

3) Arsenal, 29, 52, +16.

4) Manchester City, 29, 51, +21.

5) West Ham, 29, 49, +12.

6) Manchester United, 29, 47, +10.

Fakta: Helgens Premier League-matcher

Lördag

Everton–Arsenal, klockan 13.45. Chelsea–West Ham, Crystal Palace–Leicester, Watford–Stoke, West Bromwich–Norwich, klockan 16.00. Swansea–Aston Villa, klockan 18.30.

Söndag

Newcastle–Sunderland, Southampton–Liverpool, klockan 14.30. Manchester City–Manchester United, Tottenham–Bournemouth. klockan 17.00.

Prioriteten för de återstående nio matcherna är given. Tränaren Manuel Pellegrini & Co tittar bara uppåt i tabellen och är inställda på att jaga trion Leicester, Tottenham och Arsenal.

– När du har en matematisk chans i fotboll kan du inte tänka att du inte klarar det, säger han till klubben webbplats.

– Det handlar om en vinnarmentalitet. Se till att vinna nästa match och sedan får man se vilken klubb som har flest poäng.

Andra vaden för Kompany

Men det blir ett jagande utan flera av Premier League-klubbens allra största stjärnor. Fabian Delph, Samir Nasri, Kevin De Bruyne, Vincent Kompany är skadade och sedan finns det ett frågetecken kring Nicolas Otamendi.

– Efter att ha pratat med läkaren tror jag att Vincent har skadat sin andra vad, inte samma som senast. Vi får se hur han återhämtar sig men han kan kanske vara redo för spel igen om en månad, säger Pellegrini.

"Blir tufft"

Ett första steg för att ta in på topptrion blir derbyt mot Manchester United.

– De har bra spelare så det kommer att bli tufft. Det spelar ingen roll vem som spelar eller hur de väljer att spela, de kommer alltid att vara ett farligt lag, säger han.

– Det blir en speciell match och jag vet att spelarna kommer betrakta den precis så.

Enligt Jesse Lingard finns samma känsla bland Manchester United-spelarna.

– Man tittar på sådan här stormatcher när man växer upp och man vill alltid vara en del av matchen. Jag minns när jag byttes in mot City tidigare under säsongen, och det var verkligen en speciell känsla, säger han till klubbens webbplats.

– Det kommer som alltid bli en tuff match – men vi ska vara redo och förberedda. Vi tror att vi kan vinna på söndag.