Hareide deklarerade i höstas att han fullgjort sitt jobb och i december hoppade han på uppdraget som dansk förbundskapten.

Sedan dess har MFF sökt hans efterträdare.

– Vi tar det med ro, jag litar fullt ut på att klubbledningen har koll på läget. Det ger ju mig utrymme för att vara här och det är ju positivt, säger Persson och skrattar.

Fått erfarenhet

Han var en i raden av inbjudna allsvenska tränare som studerade landslagets träning i Abu Dhabi på måndagen och senare satte sig för att prata fotbollsåret 2016 och dess utmaningar för klubbar och landslag med förbundskaptenerna Erik Hamrén och Håkan Ericson.

TT: Måste klubben leta? Du är ju här?

– Den här resan klarar jag fint.

TT: Känner du dig mogen för uppgiften?

– Jag vill helst inte prata om det. Jag är otroligt glad över de två år jag fått med Åge. Det har gett mig mycket. Jag har utvecklats och mognat i ledarrollen. Sedan är det upp till andra att bedöma hur mogen jag är. Jag trivs väldigt bra i den roll jag har.

– Och jag är inte spåret man jobbar med.

TT: Och du är tillfreds med det?

– Det är klart att jag någon gång drömmer om att få jobbet. Att få jobba med en annan huvudtränare kommer att ge mig erfarenhet.

Mer ansvar

Norrmannen Dag-Eilev Fagermo i norska Odd Grenland är det senaste av många namn som de senaste månaderna placerats i MFF. Persson säger sig inte veta när en ny tränare är på plats. Det kan innebära, om rekryteringen inte blir klar på ett tag, att han får ännu mer ansvar.

– Skulle det bli så illa, eller hur man ska uttrycka det, att vi måste köra i gång säsongen utan en ny tränare, så vet jag och de andra hur vi ska göra. Det är väl kanske andra saker som drar ut på tiden, som spelarrekrytering, men det är ingen fara.

– Det kommer att lösa sig, säger Olof Persson.