Men det är ingenting den ödmjuke finländaren vill tala om. Lagets tio raka poängmatcher är han däremot väldigt nöjd med.

– Vi jobbar hårt i varje byte, i varje match. Det ger resultat, säger han.

Båda lagen startade lika intensivt som de avslutat mötet mindre än ett dygn tidigare.

Skellefteå tog ledningen med 1–0 efter 15.01. Det var lagets överlägsne assistkung Patrik Zackrisson som passade en helt omarkerad Janne Pesonen. Mitt i slottet kunde finländaren i lugn och ro ta emot pucken, lägga den tillrätta, avancera ett par skär och sedan skjuta ledningsmålet.

Ödmjuk Zackrisson

Kvällen innan hade Patrik Zackrisson varit inblandad i samtliga fyra mål och har nu totalt stått för 16 målgivande passningar.

Men inte heller han ville framhäva sig själv.

– Nej, det är inte så mycket att säga om. Kul att det studsar med någon gång, säger Zackrisson.

Malmö var hela tiden farligt och avslutade inledningsperioden med ett par högkaratiga målchanser, först ett skott i ribban och sedan ett friläge där TJ Galiardi inte lyckades överlista Markus Svensson i hemmamålet.

I mittenperioden tog hemmalaget över allt mer. När Skellefteå satte gasen i botten hängde Skånelaget inte med och trycket mot Malmös mål var stundtals lika tungt som det varit i den tredje perioden kvällen innan. Det var då Skellefteå kom igen från ett tremålsunderläge, vände och vann.

Precis som då laddade man på för fullt från blå linjen med mycket folk framför målet men någon utdelning blev det inte den här gången.

Slutkört bortalag

I fredagsmatchen tog bensinen slut för Malmö i den tredje perioden och det var med märkbart darriga ben gästerna åkte ut till den sista pausvilan även nu. Att möta Skellefteå två gånger på ett dygn kostar på.

Skellefteås spelmässiga övertag accentuerades ytterligare i den tredje perioden där ändå Malmö var mycket när att kvittera när man fick en dubbelchans mitt i perioden. Skånelaget orkade även få till en slutforcering utan att den resulterade. Det ska Skellefteå tacka sin målvakt Markus Svensson för, som stod för ett par svettiga räddningar när det behövdes som mest.

I stället kunde Skellefteås Janne Pesonen göra sitt andra mål i tom kasse på slutet, hans nionde fullträff för säsongen.

– Vi gör ett bra lagarbete och jobbar bra defensivt. Och så håller Markus nollan – då kan vi inte förlora, säger Patrik Zackrisson.