Fakta: Avbrutna matchen

Domaren Jonas Eriksson bröt matchen mellan Jönköping och Östersund när 17-åringen rusat in på planen och gått till angrep mot bortalagets målvakt i slutminuterna.

Ställningen var då 1–1.

Svenska fotbollförbundets riksombud ansåg att 1–1 skulle gälla som slutresultat.

Förbundets disciplinnämnd gav dock bortalaget Östersund segern med 3–0, eftersom 17-åringen rusat in från en läktarsektion som det arrangerande hemmalaget hade ansvar för. Nämnden var inte enig i beslutet.

Riksombudet överklagade till besvärsnämnden, som bestämde resultatet till 1–1. Pojken som rusade in anses inte vara en Jönköping-supporter.

Om 17-åringen varit vuxen hade vice chefsåklagare Pernilla Törsleff krävt att han skulle dömas till fängelse i nio eller tio månader. Men med hänsyn till åldern föreslår hon i stället 90 timmars ungdomstjänst, rapporterar P4 Jönköping.

Pojkens ålder ledde också till att tingsrätten beslöt att större delen av onsdagens rättegång skulle hållas bakom stängda dörrar.

17-åringen sprang in på planen i slutet av matchen mellan Jönköping och Östersund på Stadsparksvallen den 15 augusti. Han har uppgett att han blev besviken när han insåg att han skulle förlora pengar, eftersom han spelat på ett visst resultat i matchen.

Pojken gick till angrepp mot Östersunds målvakt Aly Keita, som blev slagen och nerbrottad på marken. Han är åtalad för misshandel och grovt falsklarm. Enligt åtalet sade 17-åringen, när han greps på planen, att han ställt väskor med bomber under läktaren.

Domen kommer om två veckor.

Ställningen i matchen var 1–1 när pojken rusade in, och efter flera turer beslöt Svenska fotbollförbundets besvärsnämnd att det ska gälla som slutresultat.