Ali bin al-Hussein – en av fem kandidater som vill ta över som ordförande i Fifa – har inte gett upp sin kamp för att ordförandevalet ska genomföras i genomskinliga valbås.

Den jordanske prinsens advokater har hos idrottens skiljedomstol Cas nu begärt att valet ska skjutas upp. "Fifa motsatte sig vår begäran om en snabbare beslutsprocess i dessa frågor så att beslut kunde ha tagits före den 26 februari. Därför är det naturligt att prins Ali nu vänt sig till Cas", säger advokaterna i en skrivelse.

Prins Ali har själv bekostat transparenta röstningsbås som är redo att fraktas till Zürich.

– Bara ett genomskinligt bås kan garantera att alla som röstar följer sitt hjärta och samvete, och att det inte blir några framtvingade röster. Det förhindrar att de röstande kan ta bilder av sina röstsedlar för att ha som bevis för att de följt instruktioner, säger en av prins Alis advokater, Renaud Semerdjian.

Cas meddelade på tisdagen att Ali bin al-Husseins begäran ska granskas och att beslut ska offentliggöras senast torsdag förmiddag.

Fifa har tidigare avslagit prins Alis begäran och har svarat att kameror och mobiltelefoner inte kommer att vara tillåtna i valbåsen.