I slutet av den första perioden gjorde svensken 2–2 och i början av den tredje gjorde han sitt femte mål för säsongen som betydde 3–3.

22-åringen utsågs till matchens tredje stjärna. Till matchens allra bäste spelare utsågs Ryan Getzlaf som passade fram till alla Anaheims mål. Corey Perry gjorde liksom Rakell två mål i matchen, bland annat det matchavgörande 4–3.

I och med segern utökade Anaheim segersviten, i grundserien, mot Calgary till 21.

Det blev målrikt när två av NHL:s topplag möttes. Ottawa gick segrande ur striden med 7–4 borta mot Dallas. Det var första gången sedan 2008 som Senators slog Stars.

Jean-Gabriel Pageau och Mike Hoffman gjorde två mål var för Ottawa, och svenske backen Erik Karlsson spelade fram till ett av Hoffmans mål. Segern satte stopp för Dallas segersvit på fem raka matcher.

Dallas stod för flest skott mot mål, 37 mot Ottawas 20, men Craig Anderson i Ottawaburen storspelade med 33 räddningar. Stjärnspelaren Jamie Benn, NHL:s målkung, gjorde två mål för Dallas och assisterade till ytterligare ett.

Svenske John Klingberg, som leder backarnas poängliga, stod för en av Dallas målgivande passningar, till Patrick Sharp i andra perioden.