Jorma Kontio var kusken som styrde Rocky Winner till 21 segern. De har vunnit tillsammans tidigare och trivs ihop.

– En jättefin häst som alltid kämpar. Jag gillar sådana som aldrig ger sig, sade finländaren.

Quid Pro Quo tog som förväntat hand om ledningen i V75-3. Erik Adielsson tilläts hålla ett behagligt tempo och i sista kurvan syntes segern klar. Ledarhästen låg friskt på bettet medan Rocky Winner och de övriga såg slaka ut.

Men på upploppet började Rocky Winner äta in meter för meter. Och i de sista travstegen före mål tog han sig upp jämsides och förbi.

Till tränaren Jörgen Westholms stora glädje.

– En härlig seger och ett bra genrep inför Frankrike-resan. Rocky Winner har ett perfekt lopp på Vincennes den 16 november. Därefter har han flera fina lopp och får stanna på träningsanläggningen Grosbois utanför Paris där jag har ett eget stall.

Stora pengar

Westholm har haft hästar i Frankrike sedan 2003 då Criks Hurricane och Super Light firade stora framgångar.

Rocky Winner fick 150 000 kronor för guldvinsten på Bergsåker. I somras gav tre raka franska segrar 860 000 kronor. Om två veckor jagar sjuåringen ett förstapris på 400 000 kronor.

– Det är väldigt stor skillnad på prispengarna mellan Sverige och Frankrike. Och man tar förstås chansen när man har en häst som Rocky Winner.

Lycklig segerkusk

Karin Nilsson var utan tvekan lyckligaste segerkusk på lördagen. 33-åringen tog sitt livs första V75-vinst bakom Magic Number. Efter mål kastade hon först körspöet i luften, därefter kom högerarmen upp i skyn i en segergest.

– Det här är ju helt sjukt. Vilken glädje att få vinna på V75 hemma på Bergsåker inför så många man känner, jublade Karin Nilsson.

Nilsson körde ett perfekt lopp med Magic Number. Hon tog sig ut i slagläge efter 600 meter, följde sedan med i ryggar runt sista kurvan och inne på upploppet var det fullt ös.

– Hon var jäkligt fin under hela loppet och mitt på upploppet kändes det som om att vi kunde vinna. Helt underbar känsla!

Karin Nilsson jobbar hos Markus Pihlström där hon tränar ett 25-tal hästar.  I fjol blev det 2,1 miljoner kronor och 24 segrar till stallet. I år närmar man sig tre miljoner kronor och har tagit 32 segrar.

– Jag ansvarar för träningen och har stor frihet. Markus sköter om det adminstrativa och kontakten med hästägare. Vi gör det vi är bäst på, helt enkelt.