Det var en mycket viktig match mellan två lag många tror kommer att få jobba stenhårt för att slippa undan kvalspel.

– En sexpoängsmatch, säger Volden.

Rögle kom till spel med mer än dubbelt så många inspelade poäng jämfört med Karlskrona och visade under den första perioden prov på ingredienser som ger segrar. Båda lagen skapade fina målchanser men ende spelare som visade upp effektivitet var Rögles Patrick Cehlin när han ostört fick trampa runt i anfallszon och placera in pucken bakom Karlskronas målvakt Linus Fernström.

Visade kyla

Efter ledningsmålet hade Karlskrona en period där man skapade tryck i anfallszon med ett flertal klara målchanser som följd. Lars Volden vikarierade då för skadade Oscar Dansk på ett förnämligt sätt.

– Jag tycker vi var aggressivare än dem och spelade jättebra i egen zon.

Den andra perioden blev den första lik. När Karlskrona stod för ett stort individuellt misstag genom att tappa puck vid egen blå linje var det Ludvig Rensfeldts tur att visa kyla genom att i friläge placera in pucken bakom Linus Fernström.

"Bra hjälp"

Karlskrona hade även i mittenperioden sina stunder i anfallszon men vid de tillfällen som man kom ända fram till avslut fortsatte Lars Volden att bestämt slå vakt om sin nolla.

– Jag fick bra hjälp av mitt försvar, sade han ödmjukt.

Volden spelade bra även under den tredje perioden. Till och med när han vid ett tillfälle var liggande på isen utan klubba lyckades han freda sitt mål och han avslutade matchen med att göra en assist när Jack Connolly satte sista målet i öppen kasse.

– Vi är här i SHL för att stanna, sade han.

Lars Volden försämrade inte sina möjligheter att få stanna kvar i Rögles målbur även den dag Oscar Dansk åter är klar för spel.

– Oscar är en jätteduktig målvakt som gjort en grym säsong så här långt. För min del är det bara att fortsätta kriga på under träningarna och ta chansen när jag får möjlighet att visa upp mig, sade Volden.