– Vi vågade spela ut. Killarna gjorde det bra, de kom ut (i tredje perioden) och vågade spela. Vi gör det bra och vinner, säger Anders Eldebrink, tränare Rögle, till C More efter den minst sagt oväntade och imponerande vändningen.

– Världens ketchupeffekt, äntligen fick vi med oss skitmålen. Eldebrink har sagt åt mig att inte lägga puckarna i hörnet, utan att lägga dem på mål i stället, säger tvåmålsskytten Almen Bibic, som satte sina första fullträffar i SHL.

Rögle hade bara en seger på de sju senaste matcherna SHL. Och de tre senaste matcherna hade alla slutat med uddamålförlust.

Inför den tredje perioden hemma mot Örebro låg laget under med 1–3 och det mesta pekade på att läget i tabellen skulle förvärras ytterligare. Men Bibics reducering, 22 sekunder in i den tredje perioden, blev startskottet på en skånsk målkavalkad.

– Vi fick energi av det, allt är möjligt i hockey, säger Eldebrink om drömstarten på den tredje perioden.

Connolly avgjorde

Jesper Jensen fixade 3–3 och vändningen fullbordades av Rögles bästa poängplockare under hösten, Jack Connolly. Amerikanen lyckades valla in pucken via Örebrobacken Joonas Jalvanti.

Jordan Smotherman ökade på ledningen, innan Bibic fastställde slutresultatet.

– De hade flyt med några studsar, men det är för dåligt att vi sjunker ihop som vi gör, säger Örebrotränaren Kent Johansson.

Örebro kunde glädjas åt att lagets powerplay fungerade bra och Daniel Viksten satte två mål. Det första ett slagskott i nättaket och det andra en kylig individuell prestation, som kräver en rejäl portion självförtroende.

– Jag såg att forwarden kom in med dålig tajming och viftade med klubben, säger Viksten, som enkelt tog sig in i slottet och ostört kunde kicka in 3–1-målet mellan Röglemålvakten Oscar Dansks benskydd.

Möts igen

På lördagen möts lagen igen – med Örebro som hemmalag.

– Hoppas att vi är revanschsugna och orkar mobilisera, säger Johansson.

– Vi ska gå till uppehållet med två raka segrar, säger Bibic.