– Som tränare tycker jag nästan det är bra att vårt lag fick en knäpp på näsan.

Frölundas Roger Rönnberg.

Tidigare i oktober vann Brynäs med 3–1 på hemmaplan mot Frölunda. Utöver de förlusterna har Göteborgslaget radat upp 14 segrar på 16 omgångar.

Frölundatränaren Roger Rönnberg försöker se positivt på den nya förlusten.

– Som tränare tycker jag nästan det är bra att vårt lag fick en knäpp på näsan. Vi har spelat "sådär" mot Modo och HV borta, och ändå kommit hem med tre poäng. Att få hockeyspelare att lyssna på en tränare som tycker att de inte jobbar hårt nog, fast de vinner matcherna, det är bland det svåraste jag har att göra, säger Roger Rönnberg.

– I första perioden var vi tvåa på allt. Över 60 minuter hade Brynäs bättre energi och vann fler närkamper. Vårt powerplay, som skämt bort oss tidigare, kändes lite trögt och såg segt ut, tycker Rönnberg.

Scott bakom mycket

Klassiska Brynäs är ett lag som ofta lockar mycket publik i Göteborg. Nu kom 11 872 åskådare – säsongsbästa i SHL.

En stor klack med Brynäs-supportrar jublade i sitt hörn av arenan. Kanske allra mest åt kanadensaren Greg Scott. Han spelade fram till Brynäs två första mål, sköt själv 3–2 och slog nästan in 4–2 – men det "målet" dömdes bort för att en annan Brynäs-spelare hamnat i målgården.

Liksom vid segern i Gävle avgjorde Brynäs i sista perioden. Innan dess ledde Frölunda med 2–1. Kedjan med Scott, 19-årige Oskar Lindblom och formstarke Anton Rödin vände till 3–2 på drygt tre minuter.

– Vi gör en riktigt bra laginsats och hade mer energi. Men skärper sig för såna här matcher, mot tabellettan och med en stor, högljudd publik. Man kan nog inte komma upp mer mentalt, säger Greg Scott.

"Som aktiehandeln"

Brynäs har nu vunnit två matcher i rad, efter fyra raka förluster.

– Säsongen är lång. Det blir som aktiehandeln, det går upp och ner. Man vill vara på topp så mycket som möjligt, men det viktiga är att kvickt komma ur svackorna, säger den sympatiske Scott.

Hårt arbete var en stor del av segerreceptet.

– Vi har en aggressiv forechecking. Frölunda försöker lösa många situationer genom att spela sig ur egen zon, men vi får fast dem rätt bra ibland och skapar situationer från det, säger Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin.