Fakta: VM-ställningen

Lewis Hamilton säkrade VM-titeln i och med segern i USA:s GP den 25 oktober, men det är fortfarande kamp om andraplatsen.

1) Lewis Hamilton, 345 poäng

2) Nico Rosberg, 272

3) Sebastian Vettel, 251

4) Valtteri Bottas, 126

5) Kimi Räikkönen, 123

6) Felipe Massa, 117

7) Daniil Kvijat, 88

8) Daniel Ricciardo, 84

9) Sergio Perez, 68

10) Max Verstappen

... 18) Marcus Ericsson, 9

Den 30-årige tysken Rosberg har hela säsongen fått finna sig i att ligga strax bakom Hamilton. På banan, i form av mängder av andraplatser. Och följaktligen även i VM-tabellen, där han på slutet.

Men i Mexikos GP tog Rosberg sin första seger sedan i juni – och petade därmed ner landsmannen Sebastian Vettel, Ferrari, till tredjeplatsen.

Rosberg startade i pole position och i söndagens lopp var det Hamilton som fick finna sig i att ligga tvåa. De båda Mercedesförarna, som har varit överlägsna i årets VM-serie, följdes åt och i mål var Rosberg en dryg sekund före den jämngamle britten, som hade hoppats upprepa landsmannen Nigel Mansells segerlopp från 1992.

Hamilton, som har tagit 21 segrar de två senaste säsongerna, kan emellertid trösta sig med att han redan har säkrat sin tredje VM-titel.

Svenske Sauberföraren Marcus Ericsson, 14:e i kvalet, körde upp sig två placeringar medan Ericssons stallkamrat Felipe Nasr bröt.