0–5 för Malmö FF. 3–4 för Sjachtar Donetsk. Resultat som gör att sista omgången avgör vilken klubb som kniper tredjeplatsen i gruppen och får kliva in i Europa Leagues första utslagsomgång.

För Malmö är förutsättningarna enkla: De behöver fler poäng mot Real Madrid än Sjachtar Donetsk får ihop mot PSG.

En uppgift som klubben ställs inför utan avstängda Markus Rosenberg och Rasmus Bengtsson.

– Klart det är tråkigt, men jag måste spela tufft, jag måste gå in i närkamperna och då kan jag få gult, sade Rosenberg, och fortsatte att prata om situationen med Maxwell.

– Det var första tacklingen. Man brukar få ta tre sådana innan man får en varning i Europa. Kändes som att det var tufft spel innan, där inte jag var involverad. Sedan fick jag det gula i min enda tackling på hela matchen. Det kändes tufft.

"Gnutta tur"

Nu tror anfallaren att det kommer krävas "ett mirakel" om MFF ska lyckas rubba den spanska storklubben Real Madrid borta på Santiago Bernabéu.

– Det krävs bra defensivt jobb, kompakt och en gnutta tur, sade han.

Markus Rosenberg skapade flera bra målchanser mot PSG. Oftast var Kevin Trapp i vägen. Den enda gången som han överlistade målvakten – en straff i 61:a minuten – träffade han stolpen.

– En millimeter till höger och det hade varit en fantastisk straff. Men det var typsikt dagen, sade han.

"Gjorde mål på allt"

Skärpan fanns i stället hos PSG-spelarna.

Adrien Rabiot slog till redan efter tre minuter. Elva minuter senare ökade Ángel Di María på till 2–0 och när stadens förlorade son – Zlatan Ibrahimovic – slog in trean fem minuter in i andra halvleken var Malmö ett slaget lag.

Till slut – efter ytterligare ett mål från Di María och ett av Lucas – vann Paris-klubben med hela 5–0.

– De spelar i Paris av en anledning, och de gjorde mål på allt. De behövde bara en chans. Det var den stora skillnaden, sade Rosenberg.

– Spelmässigt kändes det bra. Det var mest att de gjorde mål på allt. Det var helt galet.