Fakta: Förutsättningar

Real Madrid toppar gruppen med 10 poäng, följt av Paris SG 7, Sjachtar Donetsk 3 och Malmö FF 3.

Tränaren Åge Hareide & Co kan fortfarande nå fortsatt spel i Champions League men avslutningen mot gruppens två främsta klubbar gör att MFF lär få sikta in sig på att tredje platsen och spel i Europa League.

För att lyckas med det krävs fler inspelade poäng än Sjachtar Donetsk.

MFF:s återstående matcher:

Paris SG (hemma) på onsdag och Real Madrid (borta) den 8 december.

Sjachtar Donetsks återstående matcher:

Real Madrid (hemma) på onsdag och Paris SG (borta) den 8 december.

Atletico Madrid, Juventus och Olympiakos besökte Malmö i fjol. I år har Real Madrid och Sjachar Donetsk tillbringat ett par dagar i staden för Champions League-spel.

Men inget går att jämföra med uppståndelsen inför Malmö FF:s möte med Paris SG.

Och det är inte särskilt konstigt.

Det är trots allt stadens förlorade son – Zlatan Ibrahimovic – som kommer hem för att spela boll där allting tog fart och sedan förde honom till storklubbar som Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan och numera Paris SG.

Stjärnans hemkomst har skapat en enorm medial uppståndelse. Dessutom har malmöiternas förväntansfulla surr hela tiden funnits där i bakgrunden.

Situationer som MFF-spelarna inte har kunnat gömma sig för.

– Det ska bli kul, säger Markus Rosenberg och firar av ett stort leende.

Sveriges bäste

Anfallaren räknar med att fansen kommer att välkomna 34-åringen på ett bra sätt.

– Han är Sveriges bäste spelare och han kommer från Malmö. Vi är stolta över honom och vad han har åstadkommit under karriären, säger MFF:s lagkapten.

– När han kommer in lär fansen heja på honom, men förhoppningsvis kommer fansen sedan fokusera på oss och heja fram oss.

Mer än så har inte Malmö fokuserat på att det är Ibrahimovics hemkomst. Tränaren Åge Hareide har inte nämnt den svenske landslagskaptenens namn under genomgångar och spelarna har inte heller pratat specifikt kring vad som väntar på Swedbank Stadion.

– Vad ska man nämna om Zlatan? Man ser honom hela tiden. De som inte vet hur han spelar eller hur bra han är, de kan nog aldrig läsa tidningen eller se på tv. Vi går inte in på detalj hur han är utan vi vet alla att han är en fantastisk spelare, säger Rosenberg.

Bättre offensivt

I stället har fokus legat på den egna prestationen.

Under presskonferens pratade Hareide om att fortsätta med 4–4–2, att våga och att "släppa lös hästarna".

Ett offensivt tänk som Rosenberg anser passa laget bättre än den försiktigare 5–3–2-uppställningen.

– Vi har ett bättre lag när vi fokuserar på offensiven, när vi pressar högre. Vi blir aningen passiva när vi inte pressar och sjunker ner. Vi trivs bättre offensivt och det är lättare att spela offensivt hemma än borta, säger han.

– Senast var det inte så bra men om man tar Sjachtar hemma så kändes det bättre när vi bara körde. Inte tänkte för mycket. Vi pressade den närmaste spelaren, och vi pressade högt.