Fakta: Fortsättningen i Champions League

Lagen i kvartsfinal: Barcelona (Spanien), Brescia (Italien). Frankfurt (Tyskland), Lyon (Frankrike), Paris SG (Frankrike), Rosengård (Sverige), Slavia Prag (Tjeckien), Wolfsburg (Tyskland).

Lottningen av kvarts- och semifinalerna sker fredagen den 27 november.

Kvartsfinalerna spelas 23-24 och 30-31 mars 2016.

Semifinalerna spelas 23-24 april och 30 april-1 maj.

Finalen spelas den 26 maj.

Rosengård är klart för kvartsfinal i Champions League – dubbelmötet med Verona blev slutade med en överlägsen 8–2-seger.

Inför matchen hölls en tyst minut för att hedra offren vid terrorattackerna i Paris i fredags. När domaren blåste i gång agerade hemmaspelarna inledningsvis sömnigt. Och vaknade först efter att gästernas lagkapten Melania Gabbiadini inlett målskyttet i den 20:e minuten. I det läget hade ytterligare ett bortamål inneburit italienskt avancemang.

Fyra spelare gjorde sin sista match i Rosengård, en av dem kvitterade sju minuter före pausvilan. Josee Belanger avslutade från vänster och hittade en lucka i bortre hörnet.

– Jag är framför allt glad att vi kunde göra många mål i dag och jag tycker att det var ett bra sätt att avsluta säsongen på. Vi visade att vi kunde hålla i bollen, spela med snabba kombinationer och samtidigt ha bra fart på kanterna, sade kanadensiskan till sydsvenskan.se.

Tufft i Veronamålet

Efter paus handlade det mesta om det svenska mästarlaget. Och Veronas svenska målvakt Stéphanie Öhrström fick det minst sagt jobbigt.

– Det blev så klart extra trist när målen började rinna iväg, sade Öhrström och tillade:

– Precis som i Verona så blev det inte så mycket avslut på mål förutom målen. Kommer skotten och räddningarna är du inne i matchen på ett annat sätt. Det var frustrerande i dag.

Hattrick av Marta

Världsstjärnan Marta gjorde 2–1 och 4–1, däremellan hann Verona göra ett självmål och Rosengård ledde matchen med tre mål efter 67 minuter.

Marta fastställde sedan slutresultatet i den 87:e minuten och fullbordade ett hattrick.

Rosengård vann även förra gången (för tre år sedan) lagen möttes i Champions League, då med sammanlagt 3–0.