Fakta: CL-lottningen

Kvartsfinalerna i damernas Champions League:

Wolfsburg–Brescia, FC Rosengård–FFC Frankfurt, Lyon–Slavia Prag, Barcelona–Paris Saint-Germain.

Semifinalerna: Wolfsburg/Brescia–FC Rosengård/Frankfurt, Lyon/Slavia Prag–Barcelona/PSG.

Efter den övertygande 8–2-krossen över två matcher mot italienska Verona i åttondelsfinalen stod det redan på förhand klart att FC Rosengård skulle stöta på betydligt tuffare patrull i kvartsfinalen. Under fredagseftermiddagen föll lotten i schweiziska Nyon – och den föll på den regerande mästaren.

"Kunde varit värre"

Tyska FFC Frankfurt står mellan de svenska mästarna och en semifinal.

– Det är väl en helt okej lottning. Det kunde varit värre, det kunde varit enklare, säger Therese Sjögran, sportchef i Malmö-klubben.

TT: Fanns det något lag du gärna undvek?

– Lyon... Det är det lag jag känner är bäst just nu. Och de får vi ju nu inte möta förrän i en eventuell final, säger Sjögran.

Den tyska storklubben vann Champions League i våras efter en 2–1-seger över franska PSG i finalen. Totalt har klubben vunnit Champions League hela fyra gånger: 2002, 2006, 2008 och 2015.

Börjar hemma i mars

Den första kvartsfinalmatchen spelas i Malmö den 23 eller 24 mars och returen en vecka senare, 30 eller 31 mars. Och även om Sjögran sett Frankfurt ett antal gånger under hösten och säger sig ha "bra koll" på motståndarna så är det förstås svårt att veta vilket lag den tyska klubben ställer på benen i mars.

Detsamma gäller hennes eget lag:

– Det kommer att bli en hel del förändringar på spelar- och ledarsidan hos oss till dess. Så vi kommer ju att ha ett delvis nytt lag då, säger Sjögran.

Om Rosengård skulle lyckas slå ut Frankfurt så väntar Wolfsburg eller Brescia i en semifinal. Lag som Lotta Schelins Lyon och Kosovare Asllanis Paris Saint-Germain kan Rosengård inte möta förrän i en eventuell Champions League-final.