– Jag kommer göra allt i min makt för att tillsammans med resterande tränarteam vända på det här. Men det blir tufft och det måste folk inse. Det kommer krävas väldigt hårt arbete och dyka upp motgångar men vi får hoppas att medgångarna är betydligt fler. Jag känner till klubben och känner även en del spelare i laget sedan tidigare. Det blir en spännande utmaning, säger den tidigare landslagsspelaren Saarenpää till klubbens webbplats.

Saarenpää kommer närmast från tränaruppdrag i den danska klubben Vejle, varifrån han fick sparken i april. 40-åringen har tidigare spelat i flera allsvenska klubbar och var 2012-2013 tränare för just Syrianska. Nu kommer han att leda laget tillsammans med Tino Katsoulakis och Steven Younan.

– Tino har kommit in i klubben i ett tufft läge och han ser positivt på förändringarna i ledarstaben där Kleber, Tino och Steven kommer leda laget tillsammans. Tino är jättetuff och vi ville jättegärna ha kvar honom och med dessa tre tror vi att vi har en bra och stark ledarstab, säger sportchefen Simon Latte.