Blue Jackets stjärnmålvakt Sergej Bobrovskij gjorde häromnatten den ena räddningen efter den andra mot Nashville. Men mötet med Sharks blev närmast en genomklappning för ryssen. I tredje perioden haglade skotten mot Bobrovskij, och det rasslade till i nätet bakom honom inte mindre än fyra gånger.

Columbuscentern William Karlssons andra assist för säsongen bidrog till att Blue Jackets drog ifrån till 2–1 i andra perioden. Men när slutsignalen ljöd hade San Jose segrat med 5–3. Kalifornienlagets sjätte raka vinst på lika många matcher var bärgad, den längsta segersviten för Sharks hittills sedan laget gjorde entré i NHL 1991. San Jose har nu tätkänning i västra konferensen medan Columbus ligger sist i östra.

– Det var rätt imponerande. Jag har aldrig varit med om det, inte ens i datorspel har jag sett det, säger Sharks Joel Ward, som gjorde två assist, efter segern till nhl.com.

Besviken kapten

Columbus lagkapten Nick Foligno är däremot besviken.

– En 3–1-ledning och vi förlorade. För mig är det oacceptabelt, säger han.

Montreal, som toppar östra konferensen, vände ett underläge mot NY Islanders i första perioden till vinst med 4–2. Men kanadensarnas två poäng säkrades först i mitten av tredje perioden med en fullträff i numerärt överläge av Alex Galchenyuk, och när det bara återstod nio matchsekunder kunde Max Pacioretty leverera pucken i mål i en tom Islanderskasse.

En slitvarg

Galchenyuk utsågs till matchens spelare, efter vad som var hans tredje mål för säsongen och det första på elva matcher.

– Han har jobbat hårt och gjort allt rätt, säger Montreals målvakt Carey Price om Galchenyuks insats.

I Vancouver fortsätter tvillingarna Sedin att göra poäng. Men Henriks fullträff, efter framspel av brorsan Daniel, hjälpte inte till seger mot New Jersey, som vann på bortais med 3-2.

Devils Adam Larsson noterades för en assist och Alexander Edler gjorde en målgivande passning för Canucks i numerärt överläge när det bara var en matchsekund kvar att spela.