Fakta: Rosengårds CL-facit

Malmöklubbens facit i Champions League – under namnen Rosengård, LDB Malmö och Malmö FF:

2015–16: Kvartsfinal, utslaget av Frankfurt (1–1, utslaget på straffar).

2014–15: Kvartsfinal, Wolfsburg (4–4 sammanlagt, utslaget på grund av färre gjorda bortamål).

2013–14: Åttondelsfinal, Wolfsburg (2–5).

2012–13: Kvartsfinal, Lyon (0–8).

2011–12: Kvartsfinal, Frankfurt (1–3).

2003–04: Semifinal, Frankfurt (1–4).

Fakta: Tio senaste mästarklubbarna

Svenska mästarlag i fotboll de senaste tio åren:

2015: Rosengård.

2014: Rosengård.

2013: LDB Malmö (numera Rosengård).

2012: Tyresö.

2011: LDB Malmö.

2010: LDB Malmö.

2009: Linköping.

2008: Umeå.

2007: Umeå.

2006: Umeå.

Fakta: Champions League

Champions League startar i veckan med den första matchen i 16-delsfinalerna. Returerna spelas 12–13 oktober. Här är alla matcher:

5 oktober: Breidablik–Rosengård, Kazygurt– Verona, Medyk Konin–Brescia, Sarajevo–Rossiyanka, Avaldsnes–Lyon, Apollon–Slavia Prag, Sturm–Zürich, Twente–Sparta Prag, Athletic Bilbao–Fortuna, Chelsea–Wolfsburg, St. Pölten Frauen–Brøndby, Hibernian–Bayern München.

6 oktober: Eskilstuna–Glasgow City, Minsk–Barcelona, Lilleström–Paris SG, Manchester City–Zvezda.

Åttondelsfinalerna avgörs 9–10 och 16–17 november. Kvartsfinaler och semifinaler spelas i mars respektive april. Finalen avgörs den 1 juni på Cardiff City Stadium i Wales.

Den vrickade foten som höll landslagskaptenen borta från EM-kvalavslutningen mot Slovakien och Danmark känner hon av, men inte värre än att Lotta Schelin kunde spela en dryg timme i fredags när Rosengård slog Umeå med klara 5–1 i allsvenskan.

– Den ger sig till känna, men det går. Det är okej, säger 32-åringen efter träningen i duggregnet på Malmö IP.

Guldfinal på söndag

Omgången var lyckad för det regerande mästarlaget. I söndags kryssade serieledaren Linköping mot Örebro och avståndet till den östgötska klubben krymptes till två poäng med fyra omgångar kvar att spela.

– Det är klart att det känns bra. Helt plötsligt har vi det i egna händer, och det känns som att det är dit vi ville. Sedan är det fortfarande tufft och vi vet att det är en bit kvar, för båda lagen, säger Schelin.

På söndag möts toppduon i Linköping. I slutet av augusti vann Rosengård cupfinalen mot guldrivalen på hemmaplan (3–1) – Lotta Schelins första titel med ett svenskt klubblag.

– Vi har en go känsla och gott självförtroende sedan sist. Vi får väl bara försöka plocka fram det och tänka på hur vi hanterade dem hemma senast. Men det är ju en helt ny match – det är en ny final.

Schelin anslöt till Rosengård i somras och när Malmöklubben på onsdag går in i Champions League i 16-delsfinal borta mot isländska Breidablik ska anfallaren för första gången spela i Europafotbollens finrum med en svensk klubb.

– Det ska bli jäkligt kul. Det känns väldigt speciellt faktiskt. På ett sätt tänker jag inte så mycket på det, men när jag tänker på det känns det väldigt speciellt. Det har varit åtta år med Lyon och man vet ju hur speciellt det är att gå in i den turneringen, med allt runt omkring. Nu är man här och får uppleva det.

Har tre CL-titlar

Målsättningen är annorlunda jämfört med Lyon. Där tog 32-åringen, förutom åtta franska ligatitlar, hem tre Champions League-titlar.

– Man kanske är mindre favorit än vad man var med Lyon, helt klart. Men det känns bara kul. Man vill bara ta sig vidare och ha det att se fram emot på våren. Det är det man siktar på lite nu, säger Lotta Schelin.