Fakta: Lotta Schelin

Född: den 27 februari 1984 i Trångsund.

Bor: Lyon, Frankrike.

Klubb: Olympique Lyonnais.

Tidigare klubbar: Kållereds SK (-1990), Hällesåkers IF (1991–1998), Mölnlycke (1999–2000, Göteborg (2001–2008).

Position: Anfallare.

A-landskamper/mål: 157/81.

Främsta meriter: VM-brons (2011), Champions League-mästare (2011, 2012), fransk ligamästare sju gånger (senast 2015), fransk cupmästare fyra gånger (senast 2015), spelat tre EM (2005, 2009, 2013), tre VM (2007, 2011, 2015) och tre OS (2004, 2008, 2012), skyttedrottning EM 2013 (5 mål), vald till säsongens spelare i franska ligan 2012/2013. Tilldelats Diamantbollen fem gånger.

Fakta: Truppen

Sverige möter Skottland på tisdag den 26 januari i nya inomhushallen i Kviberg i Göteborg, Prioritet Serneke Arena.

Truppen, målvakter: Hilda Carlén, Piteå, Hedvig Lindahl, Chelsea, Emelie Lundberg, Eskilstuna.

Försvarare: Emma Berglund, Rosengård, Magdalena Ericsson, Linköping, Nilla Fischer, Wolfsburg, Amanda Ilestedt, Rosengård, Jessica Samuelsson, Linköping, Elin Rubensson, Göteborg, Linda Sembrant, Montpellier, Lina Nilsson, Rosengård.

Mittfältare och anfallare: Petra Andersson, Eskilstuna, Emilia Appelqvist, Djurgården, Stina Blackstenius, Linköping, Lisa Dahlkvist, Paris Saint Germain, Pauline Hammarlund, Göteborg, Jenny Hjohlman, Umeå, Sofia Jakobsson, Montpellier, Josefin Johansson, Piteå, Fridolina Rolfö, Linköping, Lotta Schelin, Lyon, Olivia Schough, Eskilstuna, Caroline Seger, Paris Saint-Germain.

Lyon ångar på i den franska ligan och mycket talar för att det blir den tionde raka titeln när fotbollssäsongen summeras i vår.

Det är visserligen bara tre poäng ner till tvåan Paris Saint-Germain, men Lyons målproduktion är i en klass för sig. Efter 14 omgångar har laget bara släppt in två mål och har smått ofattbara +87 i målskillnad.

– Det känns helt okej, absolut, säger Schelin, som själv stått för 14 av målen.

– Grejen är att vi alltid har haft en otroligt hög kravbild. Vi ska alltid ge allt och lite till i 90 minuter. Det gör att vi vinner med de siffrorna.

TT: "Helt okej", säger du. Men hur kul är det, egentligen?

– (skratt) Nej, det är jättekul. Men det är klart… det är åttonde säsongen, jag kan inte stå och säga heller att det är de mötena jag blir mest peppad av.

Ingen brådska

Hennes nuvarande kontrakt med Lyon går ut till sommaren och Schelin har redan tidigare öppnat för att det kan vara dags för en ny utmaning. Men medan två av hennes anfallskollegor, Ada Hegerberg och Élodie Thomis, förlängde sina kontrakt i höstas, har svenskan inte gjort sig någon större brådska ännu.

– Vi får se vad jag är sugen på att göra. Jag har varit i Lyon i åtta år, så det kan bli så att jag väljer något annat. Men samtidigt älskar jag klubben och trivs jättebra, säger hon.

Ödesmatcher i mars

Det är också tydligt att hon trivs på hemmaplan i Göteborg. Och stjärnglansen är uppenbar. Under intervjun kommer flera gånger unga autografjägare fram, på plats för egna träningar i den nya inomhusanläggningen i Kviberg. Här väntar träningsmatch mot Skottland på tisdag i nästa vecka, den sista landskampen innan OS-kvalet.

Matcherna mot Norge, Schweiz och Nederländerna i mars kommer att avgöra om Sverige går till OS – eller för första gången missar ett stort mästerskap.

– Det hade varit svinhäftigt med ett OS till, säger Schelin, som OS-debuterade redan i Aten 2004.

– Men vi ska också vara medvetna om att det inte är en lätt väg att gå. Det ska till att vi toppar formen.