Fakta: Några av Bendtners skandaler

Maj 2009: Med byxorna nere slängs han ut från nattklubben Boujis i London och fångas på bild av flera fotografer.

September 2009: På väg till träning kraschar Bendtner i 160 kilometer i timmen. Bilen blir totalförstörd, men han klarar sig oskadd.

September 2011: Hamnar i bråk med en man på ett hotell i Gateshead. Båda grips av polis men släpps igen.

November 2011: Nytt hotellbråk, nu i Helsingør. På grund av bristande bevisning läggs fallet ner.

December 2011: Tillsammans med Sunderlandspelaren Lee Cattermole grips Bendtner av polis misstänkt för att ha slagit sönder fem bilar i Newcastle. Bendtner släpps senare då övervakningsbilder visar att han inte deltagit i vandaliseringen.

Maj 2012: Stoppas av polis som noterar att den bil han kör varken är registrerad eller försäkrad. Bendtner kan inte heller visa upp sitt körkort.

Juni 2012: Gör otillåten reklam på kalsongerna under en match och får böta 735 000 danska kronor. Uefa stänger av honom i VM-kvalmatchen mot Tjeckien.

Mars 2013: Kör rattfull i Köpenhamn. Körkortet dras in och han bötfälls med närmare en miljon kronor.

November 2013: Misstänks för vandalisering i det område där han bor. Han får en varning men släpps.

Mars 2014: Kastas ut ur en taxi av chauffören, som anklagar Bendtner för kränkande könsord och hot. "Jag har kört fyllon i Köpenhamn i över 25 år men jag har aldrig varit med om något liknande", säger chauffören till Berlingske. Händelsen leder till att Arsenal slutligen tappar tålamodet med honom.

April 2015: Kommer en timme sent till Wolfsburgs träning och får som straff inte byta om till ligamatchen mot Schalke.

Källor: Kvällsposten, Aftonbladet.

Fakta: Nicklas Bendtner

Född: 16 januari 1988 i Köpenhamn, Danmark.

Position: Anfallare.

Klubb: Wolfsburg.

Tidigare klubbar som proffs: Arsenal 2005–2014, Birmingham (lån) 2006–2007, Sunderland (lån) 2011–2012, Juventus (lån) 2012–2013.

Landslagsdebut: 16 augusti 2006 i 2–0-segern hemma mot Polen. Bendtner gjorde Danmark första mål efter 32 minuter.

Landskamper/mål: 72/29 – varav två mål på åtta matcher i EM-kvalet.

Larsson, 30, och Bendtner, 27, har känt varandra sedan tiden i Arsenals ungdomslag och strålat samman åtskilligt sedan dess.

– Vi har spelat ihop i Arsenal, Birmingham och Sunderland. Det är klart att vi känner till varandra väl. Han är en färgstark karaktär. Jag vet att det skrivs mycket i medierna om honom och han har väl gjort vissa dumheter i sitt liv. Men så är det, man lär sig och går vidare, säger Larsson.

Nåja, det kan diskuteras.

Långt syndaregister

Bendtners syndaregister är i omfattning som en inköpslista inför en storhelg. Krogbråk, kraschade bilar, fyllor, olovlig körning, kränkningar och ett och annat inlägg på sociala medier som hans arbetsgivare för stunden inte direkt uppfattat som lämpliga.

Wolfsburg-anfallaren är småkrasslig men deltog i onsdagens träning och räknar med spel på lördag. Och spela fotboll kan han.

– En duktig fotbollsspelare som vi får se upp med. Han har kvalitéer. Hans klubbkarriär har inte alltid varit spikrak, men speciellt i danska landslaget har han ett bra facit och är en av deras stora spelare, säger Larsson.

– Det var ett tag sedan vi pratade, men jag tror nog att vi kommer att göra det när vi ses. Det är en kille jag känner väl och tycker bra om. Det ska bli roligt att träffas.

Duktig i "boxen"

Pratat med Erik Hamrén om honom eftersom ni känner varandra bra?

– Nej, jag tror inte det behövs. Jag tror att vi alla har en ganska bra bild av alla spelare.

Vad ska man se upp med hos Bendtner?

– Han är duktig i "boxen", stark, otroligt duktig på huvudet. Gör mycket mål för Danmark.

Mittbacken Mikael Antonsson, till vardags i FC Köpenhamn, bjuder på ett stort leende när Nicklas Bendtner blir samtalsämnet.

– Han är ju "lorden" som han säger...

– Han spelade lite upp och ner i Arsenal, har suttit på bänken men när han hoppat in har han visat vilka kvalitéer han har. Jag var med för länge sedan i FCK då han var med och tränade en sommar, då fick man se dem på plats. Det är en riktigt duktig spelare.

– En riktigt bra boxspelare. Farlig. Det gäller att hålla koll på honom.