Vancouver kom till nattens möte med fyra raka förluster och hamnade i underläge när Chicagos lagkapten Jonathan Toews gav bortalaget ledningen med 1–0 efter 6.17.

Drygt tre minuter senare kom bröderna Sedin i gång.

Henrik sköt 1–1 i numerärt överläge, framspelad av broder Daniel, som i och med målpassningen gjorde sin 900:e NHL-poäng.

Sex minuter senare passade Henrik fram dansken Jannik Hansen till 2–1.

Men Örnsköldsvikstvillingarnas uppvisning var långt ifrån över.

I mittperioden sköt Daniel 3–2, framspelad av Henrik.

Och när Chicago kvitterat till 3–3 i den tredje perioden var det Daniel Sedin som avgjorde matchen med 4–3 efter 14.35 och 5–3 två minuter senare, båda gångerna framspelad av tvillingbrodern.

– Det var bara en sån kväll när allting gick in för oss, säger Daniel Sedin till Aftonbladet.

Henriks fem poäng är personligt rekord och Daniel passerade 900 poäng i NHL. Bara fyra svenskar har gjort det tidigare, varav Henrik är en av dem.

– Jag tror inte att vi gjort nio poäng tillsammans någon gång tidigare, säger Daniel Sedin till Expressen.

En annan svensk som är nöjd med hockeylivet är Dallasbacken John Klingberg. När Dallas tog sin femte raka seger - 3–0 hemma mot Buffalo - gjorde 23-åringen sin åttonde poäng på de fem senaste matcherna. Förra säsongen, Klingbergs första i NHL, gjorde han 40 poäng på 65 matcher. I år snittar han drygt en poäng per match, leder backarnas poängliga och är i delad ledning i assistligan.

I matchen mot Buffalo var det Klingberg som med en öppnande passning hittade Antoine Roussel som gav Dallas ledningen med 1–0 drygt sex minuter in i första perioden.

Jamie Benn fyllde sedan på med två mål i tredje perioden, fullträffar som tog kanadensaren upp i delad ledning i skytteligan tillsammans med St Louis Vladimir Tarasenko.

San Jose-forwarden Patrick Marleau blev NHL:s 83:e spelare att nå milstolpen 1 000 poäng i grundserien när han assisterade Brent Burns till 1–0 i 3–1-segern borta mot Pittsburgh. Den 36-årige kanadensaren bidrog senare i matchen med ytterligare en målgivande passning.