Tio dagar har gått sedan terrordåden som hittills krävt 130 liv. Och trots att det kan verka näst intill omöjligt så har livet tvingats fortsätta, i så väl Paris som resten av Frankrike.

– Det är bättre. Det var väldigt jobbigt att spela i onsdags. Men livet går ju vidare, säger Caroline Seger, som är en av tre svenska spelare i Paris Saint-Germain, tillsammans med Kosovare Asllani och Lisa Dahlkvist.

Vardagen tillbaka

PSG:s träningsanläggning har haft extra skydd i form av fler vakter sedan attentaten, men annars har fotbollslivet i stort sett rullat på som vanligt. I onsdags slog PSG ut Kif Örebro i åttondelsfinalen i Champions League.

TT: Hur var det att spela match?

– Väldigt konstig atmosfär. Det var många som var oroliga och kände en obehagskänsla, vissa brydde sig inte. Vissa fungerar ju så, vi är alla olika. Men det var jobbigt för många. Vi hade ju en lagkamrat (Marie-Laure Delie) som var på Stade de France. Det var ju tufft för henne, så klart.

– Man har väl tänkt sig för både en och två gånger för att kanske inte åka till Paris just nu. Sedan måste man ju, man kan inte bara leva instängd heller hela tiden, säger Seger, som bor 20 minuter utanför centrum.

Händelserna har skakat om livet även långt söderut. Flera spelare i Lotta Schelins Lyon var på plats på Stade de France, och många känner någon som känner någon som påverkats av det som hänt.

– Man slås ändå av fransmännens förmåga att på något sätt vända det fort och vara väldigt solidariska. Att prata om det, visst, och känna på rädslan. Men sedan lägger man bort det och lever i vardagen och gör allt det som terroristerna inte vill att man ska göra – leva och gå ut på gatan, säger Schelin.

– I allt det finns det något ganska häftigt också, någonting som får folk att komma samman.

Internmatcher väntar

Landslaget inledde lägret med 32 spelare på Bosön på måndagen. Lägret är det näst sista innan truppen till OS-kvalet ska tas ut, och förbundskaptenen Pia Sundhage tar chansen att slipa på det nya 4–3–3-systemet och titta på en del nya spelare. Två internmatcher och en match mot ett pojklag ska spelas under veckan.

– Om man tänker på upplägget så kanske det krockar lite, eftersom vi är mitt i ligan just nu och de svenska spelarna har ledigt snart. Det kanske inte är det absolut bästa. Men å andra sidan får vi vara tillsammans. Den är ju viktig, all tid vi får, säger Caroline Seger.