Men det hetaste namnet för dagen i Skellefteå fanns inte ens på isen. Det var klubbens general manager Lasse Johansson som fått anbud från Ryssland om att lotsa landslaget mot nya framgångar.

Klar tvåa i läktarsnacket var ändå Anton Öhman som nu fick göra säsongsdebut efter ett långt skadeuppehåll.

– Jag h haft problem med ljumskarna men nu känns det bra, säger Öhman som började sin ishockeykarriär i lilla Hörnefors som femåring.

Efter några år i Björklöven blev det så småningom Skellefteå och ishockeygymnasiet.

Efter tre matcher i J 20-laget under hösten var det nu dags för säsongsdebut i A-laget, en debut han inte glömmer i första laget.

Inte nog med att han fick spela sin första match, Öhman satte också sitt första SHL-mål efter 11.27 i den andra perioden i en match som varit en enda lång gäspning fram till dess.

Målet sköt han från blå linjen förbi en skymd Lars Volden i Rögles mål.

– Jättekul att skjuta det vinnande målet och kunna bidra. Annars försöker jag att inte tänka så mycket utan bara köra, säger Anton Öhman.

Målet en injektion

Om matchen blev oförglömlig för den unge Skellefteåbacken kommer den säkert att falla i glömska desto snabbare för alla som såg på. Nästan ingenting i chansväg hade presterats innan målet. Att Rögle sköt periodens allra första skott strax innan säger en del om hur lite det hände framför de båda målen.

Anton Öhmans fullträff var en injektion för hemmalaget som direkt efteråt radade upp ett knippe målchanser. Först sköt Erik Forssell i ribban, sedan fick man ett tre mot ett-läge som rann ut i sanden, precis som Janne Pesonens farliga styrning strax efteråt.

I den sista perioden jagade Rögle för att kvittera utan att lyckas. Skånelaget har så här långt klarat sig bäst av de tre nykomlingarna i SHL, men har väldigt svårt att göra mål. Man lyckades bra med att stoppa Skellefteås anfallsspel men om man inte kan producera själv blir det en mager poängskörd.

Skuggar Frölunda

Skellefteå vann matchen utan att övertyga. Imponerande är däremot att laget nu vunnit sex av sina sju senaste matcher. Det betyder att Skellefteå nu tagit sig upp på andra plats i tabellen och skuggar Frölunda.

– Vi har en bra känsla i laget. För min del gäller det bara att fortsätta att vara konsekvent så får vi se hur långt det tar mig, säger Anton Öhman.