Fakta: Världscuptävlingen i Stockholm

Parallellslalomtävlingen avgörs i Hammarbybacken på tisdag med start klockan 17.

Banan är 190 meter lång med parallell bansättning, cirka 20 portar och två parallella hopp.

Det är 16 kvinnliga och 16 manliga åkare som deltar, de tolv främsta från slalomcupen och de fyra bästa från totala världscupen. Varje duell genomförs i två åk, ett i vardera bana, och den som får lägst sammanlagd tid går vidare till nästa omgång.

De fyra svenskar som är deltar är Frida Hansdotter, Maria Pietilä Holmner, Mattias Hargin och André Myhrer.

Shiffrin var en av de 16 kvinnliga alpinåkare som var kvalificerade för världscuptävlingen i Hammarbybacken, men har meddelat att hon inte kommer. Kanske väljer hon att vila och träna inför nästa tävlingshelg i teknikgrenarna som är först 5–6 mars i Slovakien.

Karin Stolt Halvarsson, vd för världscuptävlingarna i Sverige, säger till TT att Shiffrin ersätts av landsmaninnann Resi Stiegler.

Världscupledaren Lindsey Vonn, som inte brukar åka slalom mer än i kombinationstävlingar, tänker köra tävlingen i Stockholm.

Det var i Åre i december som Shiffrin skadade knät på uppvärmningen inför storslalomtävlingen. Shiffrin hade dessförinnan vunnit säsongens två första slalomtävlingar. Efter segern i Crans Montana i måndags är hon på sjätte plats i slalomcupen.

I parallellslalomtävlingen i Stockholm deltar 16 kvinnor och 16 män. De tolv bästa i slalomcupen och därutöver de fyra bästa i världscupen totalt erbjuds en plats.

– Om någon är skadad eller tackar nej går platsen till en åkare från samma land, under förutsättning att han eller hon är bland de 30 bästa i slalomcupen, säger Stolt Halvarsson.

Tävlingen är slutsåld, alla 6 700 biljetter till läktarna har gått åt.