Fakta: Fler röster om Tre Kronor

Johan Porsberger, forward, Leksand:

– Jag har ju tränat med en av dem nu i sommar och han ser riktigt bra ut så... Filip Forsberg har kört med oss i Leksand. Men Kanada ser riktigt starka ut. Jag säger final mellan Sverige och Kanada och det blir 2–1 i matcher till Kanada.

Mattias Tedenby, forward, HV71:

– Jag tror att de kan ta sig till final, om de inte möter Kanada i semifinal. Men kommer man till final kan allt hända, det kan bli seger.

Calle Ridderwall, forward, Djurgården:

– Chanserna är jäkligt goda. Med så många bra spelare finns det absolut chans att vinna. Kanada är kanske favorittippade, men spelare på den nivån och av den kalibern kan absolut göra det.

Oscar Möller, forward, Skellefteå:

– Jag tror Sveriges chanser är riktigt bra. Kanada har ett bra lag, så det gäller att få det att stämma. Men jag tror på en första- eller andraplats.

Jonathan Granström, forward, Brynäs:

– Sverige har ett riktigt bra lag och jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra för grabbarna. Jag tror absolut att de kan gå långt.

SHL:s upptaktsträff i Stockholm sammanföll med den första träningsmatchen för Tre Kronor, på bortaplan mot Finland.

Nästa helg startar både SHL och World Cup, och det kommer att bli en hel del tv-tittande för profilerna här på hemmaplan.

– Jag kommer att heja från soffan, säger Färjestads hårdskjutande Magnus Nygren och fortsätter:

– Jag hoppas verkligen att de vinner alltihop. Det kommer att bli stentufft, men jag ser ingen anledning till att det inte skulle gå. Det är ett fantastiskt lag med de absolut bästa vi kan ställa upp med.

Turinlaget bättre

En del har kallat den här upplagan av Tre Kronor för den bästa genom tiderna, men så långt vill inte Frölundaforwarden Robin Figren sträcka sig.

– Jag håller nog inte med, laget de hade i Turin i OS-finalen – jag vet inte om jag är nostalgisk och börjar bli gammal – det var ett lag som jag värderar väldigt högt. Så det är väl lite upp till bevis, säger han.

Figren tycker att Tre Kronor åkt på tunga skadesmällar, bland annat Henrik Zetterberg, och att Henrik Lundqvists känning i revbenen är oroväckande.

"Förlorar mot Kanada"

– De fick en del tunga tapp, sedan får vi se hur det blir med "Henke" också. Men känner man honom rätt så brukar han bita ihop. Vi har en fantastisk backsida, kanske den bästa i turneringen, så kan vi bygga från försvarsspelet och sedan framåt så tror jag det kan gå ganska bra.

Linköpings kanadensiske forward Andrew Gordon ger dock inte blågult någon segerchans:

– De kommer att förlora mot Kanada i finalen.