Vid fredagens träningslandskamp på Stade de France i Paris, mellan Frankrike och Tyskland, stoppades en man med ett bombbälte vid ingången till arenan. Fransk polis har bekräftat att mannen hade biljett till matchen och planen var att detonera bomben inne på arenan.

Efter det väljer danska fotbollsförbudet, DBU, att skärpa säkerhetskontrollerna i Parken inför tisdagens avgörande match.

"Vi fokuserar alltid på säkerheten till matcherna på Parken, men efter helgens tragiska händelser i den franska huvudstaden har vi valt att öka säkerhetsarbetet vid alla ingångar till arenan, säger Jakob Høyer, kommunikationschef DBU, på förbundets hemsida.

Journalister visterades

"De ökade säkerhetsåtgärderna förväntas resultera i långa väntetider vid ingångarna till Parken, därför uppmanar vi alla att komma i god tid, för att alla ska få en så bra fotbollsupplevelse som möjligt", fortsätter Høyer.

Säkerhetshöjningen märktes redan dagen före match, så samtliga journalister som kom till arenan för Sveriges träning visiterades.

För de svenska spelarna har nyheterna kring terrordådet krupit in mellan förberedelserna inför matcherna.

– Det är otroligt hemskt när något sådant här händer, säger Erik Johansson, som till vardags spelar i Gent i Belgien.

Vill till EM

EM spelas i just Frankrike nästa sommar, men fredagens händelser har inte gjort att spelarna känner olust för att åka till mästerskapet, om Sverige skulle gå dit.

– Det hoppas jag inte. Man ska inte låta dem få veta att man är rädd för att åka dit. Jag bor i Belgien, jag bor nära och jag kommer åka till Paris snart, säger Erik Johansson.