– Han är en gigant. Klart den bäste forwarden i SHL. Konstigt att han inte lyckas bättre utomlands, sade en imponerad Leksandstränare Per-Erik Johnsson efter matchen.

Det var många som öste beröm över Joakim Lindström efter segern mot Leksand.

I år kom han tillbaka i Skellefteå efter två års spel i utlandet (NHL och KHL) och har direkt visat sin betydelse för sitt lag. Men det var först i matchen mot Leksand som målskyttet lossnande ordentligt.

Innan den här matchen hade Joakim Lindström gjort två mål och nu svarade han för de avgörande 3–0 och 4–0-målen. Dessutom visade han upp ett spel som även fick hemmapubliken att kapitulera.

– Det är främst hans passningar som blir så otroligt farliga för motståndarna. I dag var jag mycket imponerad av Joakim Lindström, sade Leksandstränaren Per-Erik Johnsson.

Efter matchen var det många som hyllade Skellefteåforwarden, som nu går mot en lika bra säsong som för två år sedan innan utlandsturnén. Men lugnast av alla i Skellefteås omklädningsrum efter matchen var faktiskt Lindström själv.

– Det var lite tungt i inledningen av säsongen. Min skridskoåkning fungerade inte riktigt. Men nu har det lossnat. Spelmässigt har det varit bra i flera matcher, därför känns det nu extra skönt att också göra mål.

Bästa matchen

Joakim Lindström ville hellre prata om laget, som nu är tillbaka i vinnarcirkeln efter fyra raka förluster som bröts i helgens match mot Karlskrona.

– Det var en viktig seger som betydde mycket för vårt självförtroende. Efter den matchen har vi pratat ihop oss och tränat bra. I dag gjorde vi säsongens bästa match. Vi spelade riktigt bra, sade Joakim Lindström, som inte ville spekulera i hur långt tisdagens insats är från en match på mästarnivå:

– Det är svårt att säga, men det här spelet räcker långt och vi kommer att bli ännu bättre.

Leksand utspelat

Leksand hade inte en chans mot Skellefteå. I första perioden var dalkarlarna alltför försiktiga.

– Då beundrade vi Skellefteå för mycket, sade Per-Erik Johnsson.

I den andra perioden blev Leksand totalt utspelat.

– Det blev också en lärdom för killarna som fick uppleva när ett topplag spelar ut, fortsatte Per-Erik Johnsson, som inte ville kritisera sitt lag alltför mycket:

– Killarna stod ju upp i tredje perioden. Dessutom var det kul att junioren William Wikman fick göra mål. Det tar vi med oss.