Den här säsongen har Skellefteå och Växjö mötts två gånger och vunnit var sin match. Båda lagen kom på lördagen till spel med svidande förluster i den senaste omgången i färskt minne, men det verkade som om Skellefteå var det lag som var mest revanschlystet.

För hemmalaget tog kommandot direkt och fick utdelning när Växjös Robert Rosén hamnade i utvisningsbåset. Adam Pettersson frispelade Axel Holmström, som inte missade öppet mål. 2–0 rakades in av John Norman på en målvaktsretur från Stefan Stéen. Protester från Växjö-spelarna som ansåg att Stéen hindrades av Jimmie Ericsson hjälpte inte. Skellefteå förde matchen, Växjö fick inrikta sig på kontringar.

Matchbilden blev den samma i mittperioden, men Skellefteå fick inte utdelningen förrän i slutminuten när Martin Lundberg i powerplay kunde öka på till 3–0.

Senast lagen möttes i Skellefteå lyckades Växjö vända ett underläge i slutperioden och vann i förlängningen. Den här gången var laget chanslöst. Skellefteå utnyttjade ännu ett powerplay-läge när John Norman gjorde sitt andra mål.

– Vi gjorde en riktigt bra match, bra fart och bra passningsspel, sade tvåmålsskytten John Norman till C More.

Växjös tröstmål kom också i numerärt överläge, inslaget av Alexander Johansson.

Skellefteå klättrade förbi Frölunda i tabellen och toppar nu SHL. Växjö är inne i en tung period. Laget noterades för tredje raka förlusten och har bara gjort två mål och släppt in 13 i dessa tre matcher.