Det blev en het match inför en fullsatt Kinnarps Arena, 7 000 åskådare.

HV71 hade ett tag greppet, ledde med 2–1 och såg ut att kunna bli andra lag den här säsongen – efter Brynäs – att fälla Frölunda.

Men så släppte hemmalaget till 2–2 i numerärt överläge.

Ett dåligt byte slutade med att gästernas Patrik Carlsson – ny från just HV71 – kunde pricka in kvitteringen med bara 1.36 kvar av den andra perioden.

Åttonde gick in

Sedan hittade Johan Sundström rätt. Den 23-årige forwarden, som flyttat hem efter tre säsonger i NY Islanders organisation, var isens skottvilligaste spelare med nio skott på mål.

De sju första tog HV-målvakten Fredrik Petterson-Wentzel. Det åttonde gick in – efter ett suveränt förarbete av Andreas Johnson som fräckt snodde pucken av HV-backen Ryan O'Byrne bakom mål och hittade in till Sundström framför.

– "Ante" gör en bra forechecking och jag gick på mål, det är där inne jag vill vara, sade Sundström till CMore.

Då visade klockan 8.21 av den tredje perioden.

Matchstraff på Abbott

Det blev ett hett slut på matchen där HV71 jagade kvittering och en het Chris Abbott i en kamp framför mål drog upp klubban mellan benen på Frölundabacken Oliver Lauridsen. Abbott åkte på matchstraff för spearing och riskerar nu avstängning för det fula tilltaget.

Frölunda har tagit 40 poäng på 15 matcher och leder SHL med nio poäng före tvåan Linköping.

– Jag tycker vi har en bra bredd. Vi har fyra kedjor som levererar så det blir svårt för motståndarna att veta vilka kedjor de ska matcha mot våra, sade Sundström.

HV71 åkte på andra raka förlusten och tränaren Johan Lindbom var inte nöjd.

– Vi bjuder på två mål, två slarv. Vi gör många bra saker där ute, men vi måste få bort misstagen. Annars blir det svårt att vinna matcher, sade han till CMore.