Christoffer Eriksson skötte tömmarna och kommer bra överens med den egensinnige Shogun DK. Jägersrokusken har kört fem gånger och tagit tre segrar, samt en andraplats. Ekipaget fick ett tungt lopp utvändigt hela loppet. I sista kurvan kunde ekipaget ändå överta ledningen och segern blev enkel på 1.12,3. En kanontid på den snömoddiga banan.

Men Eriksson var ändå inte helt nöjd.

– Han fungerade inte riktigt på banan. Jag kunde aldrig riktigt släppa av honom, han kan mycket bättre men han har i alla fall blivit lugnare och kan lägga sin energi på tävling nu. Han har kapacitet för högsta divisionen, sade han.

Mikael Pilenberg, 45, var väldigt lycklig efter V75-vinsten.

– Jag har länge sagt att Shogun har en miljon kronor för lite i prispengar, har fått äta upp det många gånger men har alltid trott på honom. Jag har vunnit V75 själv med O’Malleys Tös men den här segern känns ännu bättre eftersom vi har lagt ner så jäkla mycket jobb på Shogun och nu får vi betalt. Han går bara ridträning och det trivs han med, sade Pilenberg.

Förstapriset var 110 000 kronor och det gladde förstås ägarparet Mikael och Jessica Pilenberg. Tillsammans driver de ett mindre stall på Skönabäck stuteri i Skurup. De satsar på danskfödda hästar och gillar monté (travridning) extra mycket.

Commander Crowe var en stjärna hos Petri Puro som tjänade över 34 miljoner kronor efter många storsegrar som Elitloppet, Derbyt, Breeders Crown, Åby stora pris, Åbergs memorial och Oslo grand Prix. Nu kommer lillebror Master Crowe som också ägs och tränas av Puro och som vann lopp 7. Karriären har börjat lovande med åtta segrar på tio starter.

– I träningen är Master Crowe inte så märklig men han förvandlas när han kommer ute på tävlingsbanan. Han har en härlig inställning och vill verkligen vinna varje gång. Han kan förstås inte jämföras med Commander Crowe men han är väldigt stark och vi får se hur han utvecklas när det blir hårdare motstånd, sade Halmstadstränaren Petri Puro.

Peter Ingves körde den lovande sexåringen för andra gången och har vunnit båda.

– Master Crowe är en hel annorlunda häst än Commander. Lite piggare, lite snabbare, en häst som jag verkligen gillar. Han avslutade sista 500 efter 1.11 i tredjespår vilket var jäkligt bra på den här tunga banan, sade Ingves.