Anaheim har just avslutat en turné med fem raka förluster.

– Jag var så jäkla dålig under den turnén, ja, jag skulle vilja säga att jag var usel, så det här var en skön seger för mig och hela laget, säger Rakell till expressen.se.

Nashville har inte släppt in ett enda mål i första perioden hittills under säsongen, men Rickard Rakell gav Anaheim ledning drygt en minut in i första perioden i nattens NHL-match.

– Det är så här jag ska spela. Jag vet hur jag kan göra bäst nytta för laget, säger han.

Snabba mål

En stund senare utökade Sami Vatanen och Andrew Cogliano ledningen med varsitt mål inom loppet av tolv sekunder. Jakob Silfverberg spelade fram till det sistnämnda.

I andra perioden inledde Nashville med mål av Shea Weber, innan Anaheim gjorde sitt fjärde genom Chris Stewart, framspelad av Rickard Rakell.

Svenske Calle Järnkrok reducerade för Nashville till 4–2 12.59 in i andra perioden och det blev slutresultatet.

Tre assist för Rask

Victor Rask assisterade till Carolinas samtliga tre mål, men det hjälpte inte. Tampa Bay, som reste sig efter fyra förlustmatcher i rad, vann med 4–3. Tampas Anton Strålman spelade fram till Steven Stamkos 2–1-mål i andra perioden.

NY Islanders föll på hemmais mot Buffalo med 1–2. Buffalos svenske rookiemålvakt Linus Ullmark spelade en viktig roll för segern med 21 räddningar. Han hindrade bland annat Islanders från att kvittera med knappt tio minuter kvar, genom att kasta sig över målgården för att blockera Steve Berniers direktskott från nära håll.